Magyarország

2013.03.11. 16:31

LMP: Orbán Viktor folyamatosan leépíti a jogállamot

Budapest, 2013. március 11., hétfő (MTI) - Az LMP véleménye szerint Orbán Viktor 2010 májusa óta, egy szabadságharcos retorika mögé bújva próbálja az embereket megfosztani önrendelkezési szabadságuktól.

Budapest, 2013. március 11., hétfő (MTI) - Az LMP véleménye szerint Orbán Viktor 2010 májusa óta, egy szabadságharcos retorika mögé bújva próbálja az embereket megfosztani önrendelkezési szabadságuktól.

Így reagált a kormányfő hétfői, parlamenti felszólalására Schiffer András. A független képviselő azt mondta, miközben a miniszterelnök szabadságharcot hirdet, annak örve alatt folyamatosan építi le a jogállamot.

Schiffer András Orbán Viktor szavait értékelve azt mondta: nem véletlen, hogy a kormányfő napirend előtti felszólalásában nem beszélt az alaptörvény negyedik módosításáról, ugyanis felszólalását "folyamatos hangulatkeltésre használta".

Az LMP szerint botrányos, hogy az 1990-es években külföldi kézre játszották a közszolgáltató cégeket, ahogy az is tarthatatlan, hogy ezek a cégek milyen mennyiségű pénzt szivattyúztak ki az országból - közölte. Hozzátette: nem a rezsicsökkentéssel van bajuk és nem is azzal, hogy a kormány itt kívánja tartani ezeknek a cégek extraprofitját. Ez viszont nem magyarázat arra, hogy a kabinet minden alkotmányos korlátot lebont - jelentette ki Schiffer András.

Szerinte Orbán Viktor "hazudik", amikor azt állítja, hogy a közszolgáltatók extraprofitja miatt akarja megkötni a következő kormányok kezét és akar megszüntetni minden, a parlamenti többség felett álló kontrollt. A közszolgáltató cégek tulajdonosaitól elvett extraprofitot nem egy "korai választási kampányra", hanem hosszú távon megtakarítást jelentő energiahatékonysági programokra kellene fordítani - közölte.

Schiffer András azt is kijelentette, hogy a miniszterelnök hétfői beszéde hadüzenet volt az egész bírói rendszer ellen, mert példátlan, hogy egy kormányfő a parlament színe előtt kérdőjelezzen meg bírói ítéleteket. Ez azt jelenti, hogy Orbán Viktor a bíróságoknak is "megküldte a selyemzsinórt" - értékelte.

Orbán Viktor "gyurcsányi módszerekhez" folyamodott, az egykori kordonbontó ma kordonokat épít - reagált arra, hogy a Terrorelhárítási Központ döntése nyomán március 8-ától legkésőbb március 16-án éjfélig lezárják a köztársasági elnök hivatala előtti Szent György tér teljes területét, továbbá több környékbeli utcát és közterületet.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!