Meghajolt a DKV az utasok óhaja előtt

Akt.:
Meghajolt a DKV az utasok óhaja előtt
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Mostantól büntetlenül ihatunk folyadékot a DKV járatain.

A DKV Zrt. a Polgármesteri Hivatallal egyeztetve felülvizsgálta üzletszabályzatát és enyhítette az alkoholmentes italfogyasztásra vonatkozó tilalmat. Visszazárható, műanyag flakonos, alkoholmentes üdítőital közösségi közlekedési járműveken történő fogyasztásáért a jövőben a DKV Zrt. nem szab ki bírságot – tudatta közleményben a közlekedési vállalat.


A polgármester szerint is abszurd, hogy nem lehet zárt palackból inni
Papp László, Debrecen polgármestere is elfoglalta pozícióját a DKV és a vízivók közötti csatározásban: péntek reggel közleményt adott ki, melyben kifejti álláspontját a témáról. Ezt most változtatás nélkül közöljük.


Videó: Megszólalt az újságíró, akinek háromezer forintjába került a vízivás a debreceni villamoson
Bírság jár a vízivásért, a Debreceni Közlekedési Vállalatnál ugyanis szigorúan veszik a szabályzatot. Legutóbb egy újságírót büntettek meg 3 ezer forintra, mert belekortyolt a nála lévő vízbe a villamoson. A DKV-nál azt mondták, ez egy több mint 40 éves szabály, amire azért van szükség, mert az ivás balesetveszélyes – írja honlapján az RTL.


“Háromezer forintért ittam két korty vizet Debrecenben”
Debrecen – Sok olvasónk adott már hangot a panasznak, miszerint több ezer forintra büntették a debreceni villamoson, mert menet közben elfogyasztott pár korty vizet. Mint akkor kiderült, a cég szabályzata valóban tiltja a közlekedők számára a járművön történő evés-ivást, de ezzel sajnos nincs mindenki tisztában. Ebbe a csapdába esett a Nemzeti Sport Online gyanútlan újságírója is, amikor életében másodjára Debrecenben járt…