Meggyőzték a kamarák a miniszterelnököt

Meggyőzték a kamarák a miniszterelnököt
Debrecen – Cikkünk megjelenésének másnapján az agrár-, a kereskedelmi- és iparkamara, valamint a mérnökkamara első emberei a Miniszterelnöki Hivatalban egyeztettek, és sikerrel jártak.

A minap megírtuk, hogy a gazdasági kamarák vezetői arra kérték a miniszterelnököt, hogy az uniós forrásból megvalósuló közbeszerzéseket, valamint az agrárpályázatokat vegyék ki az április elsejétől érvényes kormányzati döntési moratórium hatálya alól.

Cikkünk megjelenésének másnapján az agrár-, a kereskedelmi- és iparkamara, valamint a mérnökkamara első emberei a Miniszterelnöki Hivatalban egyeztettek, és sikerrel jártak.

Bajnai Gordon úgy döntött, hogy az uniós forrásból megvalósuló és már támogatási szerződéssel rendelkező közbeszerzéseket kiveszi a kormány a döntési moratórium hatálya alól.

EU-s forrásokból valósulnak meg ugyanis az infrastruktúrális beruházások, amelyek lassítása, időbeni csúsztatása hátrányosan érintené az építőipart. A hazai forrásból megvalósuló, alapvetően nem infrastruktúrális fejlesztésekre irányuló közbeszerzések továbbra is a döntési moratórium hatálya alatt maradnak.

A január 20-a előtt, az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében meghirdetett pályázati felhívásokat, valamint az Új Magyarország Vidékfejlesztési Terv keretében meghirdetett pályázatokat továbbra is el lehet bírálni. Miután sok esetben már elkezdődött a megvalósításuk, a döntési moratórium kárt okozna a pályázó cégeknek.

Bajnai Gordon Facebook adatlapjához katt ide!