Meggyőző játékkal vette el a Honvéd hazai veretlenségét a DEAC

Meggyőző játékkal vette el a Honvéd hazai veretlenségét a DEAC
© Fotó: debka.hu
Debrecen – Újabb hazai veretlenségi sorozatot sikerült megszakítania a DEAC Kamilla Gyógyfürdő csapatának az NB1/B-s kosárlabda bajnokságban. A szombati játéknapon az idáig otthonában hibátlan Budapesti Honvédot meggyőző fölénnyel fektette két vállra Dr. Nagy Ágoston együttese.

Idegesen kezdték a találkozót a mérkőző felek, az első percekben egyik oldal sem tudta igazán elkapni a ritmust. Nagy Botond második hárompontosa után megnyugodott a DEAC, ám a vendéglátók lendületes kosárlabdát játszva 10-10-ig tudták tartani a lépést. Ekkor azonban rákapcsoltak a hajdúságiak, s nagyszerű csapatjátékkal megléptek ellenfelüktől, s előnyükből négy egységnyit meg is tartottak a játékrész végére.

A rövidszünet után kisebb zavar keletkezett a debreceni védekezésben, a Honvéd könnyű ziccerek mellett tiszta hárompontosokat is dobhatott. Meg is bosszulta magát a rövid kihagyás, a házigazdák a negyed derekára utolérték Kovácsékat, s egy pillanatra át is tudták venni a vezetést. Az edzői stáb időkéréssel reagált, melynek meg is lett az eredménye, érezhetően feljavult a debreceniek játéka. Hiába váltott védekezést Puskás Artúr csapata, egy nagyszerű rohanásnak köszönhetően tíz pontos fórral mehettek pihenőre a felek.

A fordulás után tovább folytatódott a debreceniek lehengerlő játéka, hamar húsz pontos különbség alakult ki. A játék ezen szakaszában azt csinált a DEAC támadó oldalon amit csak akart, Takács Dániel hatalmas zsákolása után pedig teljesen összetörtek a fővárosiak. A hazaiak a durvaság határát súroló védekezéssel reagáltak, ám ezzel sem tudták megállítani a debreceni rohamokat.

A záró játékrészben tovább nőtt a különbség, már közel harminc pontos differenciát is mutatott az eredményjelző. Az érdekes bírói ítéletekkel tarkított mérkőzés ekkora gyakorlatilag már eldőlt, vissza is vettek a sebességből Dr. Nagy Ágoston tanítványai. A végjátékban már csak kozmetikázni tudott az eredményen a Honvéd, a vendégek sikerét semmi nem veszélyeztette. A Miskolc után tehát egy újabb hazai pályán veretlen csapatot sikerült legyőznie magabiztosan a DEAC-nak, mellyel továbbra is tapadnak az éllovas Salgótarjánra.


Mesterszemmel

Dr. Nagy Ágoston: – Ősszel magabiztosan vertük őket otthon, de nekünk most már minden mérkőzést komolyan kell vennünk tavasszal, ráadásul hazai pályán eddig veretlenek voltak, így nem számíthattunk könnyű meccsre. Mesterségesen lecsökkentettük a dobásaik számát, hosszabban támadtunk, mint szoktunk, így húsz kísérlettel kevesebbjük volt, mint szokott lenni. Mindenki pályára lépett, s a kulcsembereinken kívül a többiek is hozzá tudtak tenni, aminek remélhetőleg a közeljövőben meg is lesz az eredménye.


Budapesti Honvéd – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 71-94
(15-19; 26-32; 14-27, 16-16)

Honvéd: Stefán 15, Kerpel -, Máté 14/6, Szollár 15/9, Kiss Á. 6 cserék: Szalay 7/3, Haris 4, Teremy 1, Pálházy 7/3, Sebők -, Szarvas 2, Sinkovits -.

DEAC: Patkovic 19/3, Kovács 5/3, Gál 4, Nagy Be. 5/3, Nagy Bo. 22/15 cserék: Takács 24, Vas 5, Pék 10/6, Erdei -, Kiss -, Opre – Lippai -.
További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés