Helyi közélet

2008.10.01. 19:38

Színészek a könnyőipari szakközépiskolában

<p>Debrecen – A Gertudot alakító Bódi Mariannát, a Tiborcot alakító Wagner Lajost és Failoni Donatellát, az operatagozat főtitkárát látták vendégül.</p>

– A Könnyűipari Szakközépiskola- és Szakiskola is csatlakozott a Magyar Dráma Napja céljához, hogy felhívja a figyelmet a magyar drámairodalom értékeinek jobb megismertetésére.

Mivel a Magyar Dráma Napjának  megünneplése Madách Az ember tragédiájának díszbemutatóján kezdődött, a könyvtárban felállították a bibliai Tudás fáját, s az iskola divattervezői terveket és jelmezeket készítettek a Tragédia bibliai színeihez.

A diákok a Csokonai Színház  Erkel Ferenc Bánk bán előadásának megtekintésével folytatták az ünneplést, majd a Gertudot alakító Bódi Mariannát, a Tiborcot alakító Wagner Lajost és Failoni Donatellát, az operatagozat főtitkárát látták vendégül.

A művészek – a szorgoskodást látva – meghívták a divattervezőket a színház varrodájába – tudósította a Naplót Laknerné Mihalcsik Ágnes magyartanár.
A kép hátterében a divat- és stílustervező szakos tanulók által készített tervek és jelmezek láthatók.

Felkészítő tanáruk Nagy Klára grafikus és Sikó Dalma szaktanár.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában