Meggyilkolták az ÖMV jemeni leányvállalatának vezetőjét

Helyi biztonság források közlése szerint megölték szerdán az ÖMV, osztrák energetikai cég jemeni leányvállalatának francia vezetőjét.

Megölték szerdán az ÖMV osztrák energetikai cég jemeni leányvállalatának francia vezetőjét. A helyi hatóságok közlése szerint a gyilkosság gyanúsítottja a jemeni főváros, Szanaa közelében található vállalati központi egyik biztonsági őre.

“A biztonsági őr többször rálőtt az igazgatóra, miközben az kiabálta, hogy Allah Akbar (isten hatalmas)” – közölték a helyi hatóságok. Egyelőre nem tudni, hogy személyes vagy más oka volt a gyilkosságnak. A biztonsági őrt a rendőrök őrizetbe vették, és körülzárták a cég székházát.

Az AFP megkeresésére az ÖMV európai központjában nem kívánták kommentálni a történteket. Az osztrák energetikai cég jelentős szerepet játszik a jemeni gazdaságban, amióta 2003-ban megszerezték a német Preussag Energie nevű vállalatot, amellyel három kutatási és termelési engedélyhez is hozzájutottak.

Idén júliusban az al-Kaida fegyveresei támadást intéztek az ÖMV egyik olajkitermelő helye közelében. A cég szerint az akció 20-30 kilométerre volt a kitermelés helyétől, de “semmi sem utalt arra, hogy az ÖMV lett volna a támadás célpontja”.

– Független Hírügynökség –