Meggyilkolt pszichológus – Jövő hétfőn temetik Bándy Katát

Budapest, 2012. július 18., szerda (MTI) – Jövő hétfőn, Szekszárdon temetik el Bándy Katát, a Pécsen meggyilkolt rendőrségi pszichológust – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szerdán a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint Pintér Sándor belügyminiszter a Közszolgálat Halottjának nyilvánította Bándy Katát.

A temetés Szekszárdon, az Alsóvárosi temetőben lesz. Kiemelték: “a család kifejezett kérése, hogy a média képviselői mellőzzék részvételüket a szertartáson, szíveskedjenek tiszteletben tartani a hozzátartozók kegyeleti jogait”.

A 25 éves rendőrségi pszichológus július 8-án, vasárnap hajnalban egyedül, gyalog indult el egy sörözőtől, de az otthonába nem érkezett meg. A nő holttestét július 11-én délután találta meg egy férfi a pécsi Délibáb utcában, egy bokros területen. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő reggel közölte, hogy őrizetbe vettek egy 26 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható Bándy Kata meggyilkolásával, és a férfi beismerő vallomást tett. A Pécsi Városi Bíróság szerdán azt jelentette be, hogy aljas indokból elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt elrendelték a gyanúsított előzetes letartóztatását.

MTI