Meggyalázott plakát és fehér szegfű

Meggyalázott plakát és fehér szegfű
Csontos János szocialista honatya a Fideszt és Arnóth Sándort vádolja botránykampánnyal, a polgármester viszont a tetteket hiányolja

– A Fidesz hazudott a kampányról, és hazudik a kampányban – állította keddi sajtótájékoztatóján Csontos János szocialista országgyűlési képviselő, aki szerint rágalmazó poszterekkel plakátolták tele az országot, kéretlen leveleket és lejárató füzeteket küldenek több millió embernek. „A Fidesz, Arnóth Sándor és barátai azok, akik alaptalanul rágalmaznak meg azzal, hogy vétkes vagyok közúti balesetben. A tragédia sajnos megtörtént, de a vizsgálat lezárult, s a nyomozás is azt állapította meg, amit az előzetes vizsgálatok: azt, hogy nem én voltam a vétkes.” – jelentett ki a honatya, hozzátéve, az elhunyt családtagjai érzéseivel mit sem törődve politikai célra használják fel ellene. Ezzel arra célzott, hogy a tájékoztató helyszínén látható, őt ábrázoló óriásplakátra valakik „öltél” feliratot festettek. Mint mondta, minden hónapban megjelent róla egy botrányos szórólap, ami szerinte bizonyíték, hogy a Fidesz lejárató kampányt folytat, s ennek helyi élharcosa Arnóth Sándor.

Válaszként virág 

Szándékosan közvetlenül a Csontos János által összehívott után tartotta meg a maga tájékoztatóját Arnóth Sándor, aki rendhagyó módon nem kívánt reagálni a korábban elhangzottakra. Mint mondta, érvre érv válaszoljon, a szakma szakmával ütközzön, a rágalmazással nem kíván foglalkozni. Az embereket ugyanis az érdekli, hogy mivel akarják a képviselők az életüket könnyebbé tenni, Csontos Jánosnak is ezt kellene tennie. Attól ugyanis, hogy nekik azt állítja: Arnóth Sándor rossz ember, még nem lesz jobb a sárréti lakosoknak. Ezután a maga, valamint a város és a Fidesz nevében is elhatárolódott a szocialista képviselő rájuk vonatkozó kijelentésétől, miszerint a vele történt halálos balesetet felhasználnák a lejáratására. Ennek megerősítésére egy szál fehér szegfűt helyezett a lefirkált óriás plakát előtti kerítésre, majd a jelenlévő újságíróknak is átnyújtott egyet-egyet, és sajnálatát fejezte ki, amiért korábban egy rágalmazós tájékoztatón kellett részt venniük.