Megfulladt egy hároméves gyerek egy Kinder tojásba rejtett játéktól Franciaországban

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Párizs – Megfulladt egy hároméves gyerek a délnyugat-franciaországi Toulouse-ban, miután a torkán akadt egy Kinder tojásba rejtett apró játék – közölte szerdán a csendőrség a boncolás eredményét.

A helyi ügyészség eljárást indított a vasárnapra virradó éjjel történt haláleset pontos okának megállapítására. A kislány a toulouse-i kórházban halt meg, a kedden elvégzett boncolás szerint halálát fulladás okozta.

A gyerek azután került kórházba, hogy lenyelt egy kerékkel ellátott kis játékot, amely egy csokitojásban volt elrejtve. A kis kerék pedig az anyja elmondása szerint levált a játékról.

“A gyerek nagyapjának nagyon gyorsan, még a helyszínen, sikerült a játékot kiszednie (az unokája torkából), de a kómába esett gyerek a kórházba kerülését követő éjjel meghalt” – olvasható az ügyészség közleményében.

A Kinder csokitojást forgalmazó Ferrero olasz cég kedden közleményben jelezte, hogy egyelőre nem tudja sem megerősíteni, sem cáfolni, hogy a Kinder márka érintettségéről van szó a tragédiában. A vállalat jelezte, hogy sem a hatóságok, sem a család nem vette fel vele a kapcsolatot. “A Ferrero minden új részletet nyilvánosságra hoz, amint a tudomására jut” – írta a forgalmazó.

A negyven éve forgalomba került Kinder tojás vagy hivatalos nevén Kinder meglepetés óriási népszerűségnek örvend Európában, az Egyesült Államokban viszont be van tiltva. A tojás formájú csokiréteg alatt egy, általában sárga színű műanyag kapszula rejti a meglepetést, gyakran apró darabokból összeállítható játékokat. A Ferrero a forgalmazáskor figyelmeztet arra, hogy háromévesnél fiatalabb gyermekeknek nem adható az apró játékdarabok miatt, és felnőtt jelenlétét javasolja a csokitojás felbontásához.

– MTI –
hirdetés