Megfújta, ezért most bíróság elé áll

Debrecen – A rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a 42 éves gyanúsítottal szemben, aki a gyanú szerint az egyik debreceni áruházból ellopott egy alkoholszondát.


A Debreceni Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást M. Józseffel szemben.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2015. január 18-án 13 óra 15 perc körüli időben bement az egyik debreceni, Csapó utcai elektronikai üzletbe, ahol eltávolította az áruvédelmi eszközt egy termékről, amit a ruházatába rejtett és az áruházból fizetés nélkül sietősen távozott. A biztonsági őr visszatartotta a gyanúsan viselkedő férfit és a lopásról telefonon értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját. A helyszínre érkező járőrök a 42 éves férfit elfogták és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A nyomozók M. Józsefet gyanúsítottként kihallgatták, aki beismerő vallomást tett. A megalapozott gyanú szerint a terhelt az üzletben megfújt egy elektromos alkoholszondát, mert kíváncsi volt az alkoholszintjére, aztán annyira megtetszett neki a készülék, hogy azt magával vitte.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya M. Józseffel szemben a nyomozást 2015. január 28-án befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– police.hu –