Megfogják a forgalmat a csúcsban közlekedő tehervonatok

Akt.:
Felvételünk illusztráció
Felvételünk illusztráció - © Fotó: Matey István, archív
Debrecen – Még idén telepítik a biztosítóberendezést a Gázvezeték utcai vasúti átjáróba. Erről Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester és a MÁV vezérigazgatója, Dávid Ilona egyezett meg tavaly – ismertette a városvezető a múlt csütörtöki közgyűlésen Szabó Gyula (Fidesz-KDNP) epreskerti önkormányzati képviselő felvetésére.

A város­atya azt kérte, segítse az önkormányzat, hogy a vonalon járó tehervonatok ne a reggeli és délutáni csúcsidőben közlekedjenek. Az ugyanis az egyébként is erős gépjárműforgalmat akadályozza.

A polgármester válaszában elmondta, a biztosítóberendezés ügyében éppen azon a héten írt levelet a vasúttársaság vezérigazgatójának, amelyben emlékezteti a tavalyi megállapodásukra – mondta Papp László, hozzátéve, annak csak utánanézni tudnak, hogy lehet-e változtatni a tehervonatok közlekedési idején.

kgy2

Szabó Gyula (Fidesz-KDNP, középen) a tehervonatokra panaszkodott | Fotó: Molnár Péter

Vécének nézik a volt székházat

Korcsog György (DK) a Dósa nádor téri egykori ÁNTSZ-székház épület állapotára hívta fel a figyelmet. Mint arról a Naplóban többször írtunk, vannak, akik illemhelyként használják az épület árkádjait, emiatt időnként éktelen bűz terjeng körülötte. A képviselő szerint az épületről már a pala is hullik. Korcsog a Kassai és az Ótemető utaknál ott maradt falevélcsomók miatt is intézkedésre kérte a hivatalt. Papp László válaszában emlékeztetett, hogy az épület állami tulajdonban, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő kezelésében van. A város már többször kérte az épületet, az Ady-gimnázium bővítését segítenék a jelenleg üresen álló épülettel. Az erről szóló kérelem a közeljövőben kerül a kormány elé – jegyezte meg a polgármester.

Varga Zoltán (DK) azt tudakolta, hogy a felsőoktatási törvény tervezett módosítása – amelynek egyik kárvallottja a fővárosi Közép-Európai Egyetem (CEU) lehet – miatt tervez-e kiállást a város közgyűlése. Papp László úgy felelt, e kérdésben nem kívánja a várost exponálni.

HBN–SZZSL


Hamar eljár a debreceniek keze

Gyorsabb eljárással segítik a terasznyitásban a vendéglátósokat.

 

Heteken belül indul a munka az Árpád téren

Ahogy várható volt, többször szóba került a csütörtöki közgyűlésen a forgalomátszervezés.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .