Megfenyegette a szaúdi királyi családot az al-Kaida

Videóüzenetben fenyegette meg az al-Kaida kedden a szaúdi királyi családot.

A terrorszervezet emlékeztette Szaúd-Arábia uralkodócsaládját, hogy ugyanúgy elérhetik őket, ahogy elérték 2009-ben a belügyminisztert, akit kis híján megöltek.

“Figyelmeztetünk titeket, zsarnokok, hogy be tudunk jutni a hivatalaitokba, még a hálószobáitokba is. Azt tanácsoljuk nektek, hogy nézzetek meg mindent, mielőtt lefekszetek, mert ott lehet a szobában egy öngyilkos merénylő vagy egy begyújtott bomba” – ezt mondta az al-Kaida arab-félszigeti szervezetének parancsnoka, Kasszem al-Rimi.

Az al-Kaida tavaly egy másik támadást is tervezett a herceg ellen

Az al-Kaida egyik merénylője tavaly augusztus 29-én próbálta megtámadni a szaúdi belügyminisztert, aki a kormányfő második számú helyettese. Mohamed bin Nazsef bin Abdul Aziz herceg csak könnyebb sérüléseket szenvedett.

A keddi üzenet szerint az al-Kaida tavaly egy másik támadást is tervezett a herceg ellen. A bejelentés szerint amikor a herceg egy szaúdi küldöttséggel Jemenben járt, az al-Kaida egy vállról indítható rakétával és egy gránáttal akarta megölni a reptéri fogadásnál. Az üzenetben azt nem közölték, hogy miért hiúsult meg a támadás.

– Független HÍrügynökség –