Megfélemlítettek, gyilkossággal fenyegettek meg egy pultost Debrecenben

Akt.:
Megfélemlítettek, gyilkossággal fenyegettek meg egy pultost Debrecenben
© Fotó: police.hu
Debrecen – A megalapozott gyanú szerint a két férfi egy debreceni vendéglátóhelyen arra kényszerítette a sértettet, hogy térdeljen le és könyörögjön nekik azért, hogy ne bántalmazzák őt. A debreceni rendőrök elfogták a két helyi lakost.

A Debreceni Rendőrkapitányság kényszerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a 39 éves Z. Attila és a 39 éves T. Zsolt ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. január 21-én 2 óra körül a gyanúsítottak sörösüveggel a kezükben jelentek meg egy debreceni vendéglátóhelyen, ahol italoztak és agresszív viselkedést tanúsítottak. A sörösüvegeket a földhöz vágták, majd megfenyegették a pultost, mivel azt gondolták, hogy a kérésük ellenére sem hívott nekik taxit a sörözőhöz. Bántalmazást helyeztek számára kilátásba, mi több, azzal is megfenyegették, hogy megölik. A két kiabáló férfi a pult sarkához szorította az ott dolgozó sértettet, majd arra kényszerítették, hogy térdeljen le, mert ha nem teszi, megverik. A félelemben tartott sértett engedelmeskedett, majd könyörögnie kellett azért, hogy ne üssék meg. Miután a két elkövető a pult mögül kiment, a sértett észrevétlenül megnyomta a pánikgombot, majd a férfiak kérésére telefonon újra taxit hívott a sörözőhöz, a diszpécsert pedig megkérte, hogy értesítse a rendőrséget.

Az esetről történt bejelentést követően a helyszínre rövid időn belül megérkeztek a rendőrök és a biztonsági őrök is.

A járőrök a két helyi lakost elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A nyomozók Z. Attilát és T. Zsoltot gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsítottak az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhetnek.

– police.hu –
hirdetés