Megérte izzadni Gyulán: Szabó Sándor második lett a fekvenyomó Eb-n

Megérte izzadni Gyulán: Szabó Sándor második lett a fekvenyomó Eb-n
© Fotó: Szabó Sándor / Magánarchívum
Debrecen – A június közepén rendezett kontinensvetélkedőt a viszonylag új szervezet, a World United Amateur Powerlifting rendezte, amelynek keretén belül mintegy 400-an indultak a különböző kategóriákban.

Szabó Sándor, a DVSC bokszklub elnöke a masters 3-ban, vagyis az 50-55 éves férfiak mezőnyében indult, s végül 150 kg-os sikeres gyakorlattal a világbajnok és világcsúcstartó Bugyi László mögött állhatott fel a dobogó második fokára. Testvére, Szabó Idlikó betegség miatt nem indult.

Leginkább Magyarországról, de külföldről (8 országból) is érkeztek versenyzők Gyulára. a német központú, jó tíz éve alakult világszervezet rendezte viadalon életkor szerint, öt évente külön vették az indulókat, emellett egyéb szempontok szerint is kategóriákat alkottak. Szabó Sándor elmondta, hogy felkészülésének utolsó két hetében egy idegbecsípődés miatt alig tudott edzeni, ami miatt a 160 kg-os egyéni csúcsra nem tudott rámenni. A 155 kg-ot sikerült kinyomnia, ám ezt a szigorú bírák elvették tőle, vagyis maradt a korábban teljesített 150 kg a jegyzőkönyvben, mint legmagasabb szabályosan kinyomott tömeg.

“Nyáron egy kis pihenő következik, de csak a versenyeket illetően, edzeni fogok rendesen. Augusztusban a hagyományos siófoki kupa lesz, amire felkészülés jelleggel utazom el, viszont az idei év fontos viadalaként év végén a magyar bajnokságra tekintek, amelyet egy másik szervezet bonyolít le” – tudtunk meg a 2016-ban még elnökünkre váró fekvenyomó feladatokról némi információt.

– Koppányi Szabolcs –
dvscboxing.hu