Megerőszakolta saját kislányát a hortobágyi apa (18+)

Akt.:
A kép illusztráció
A kép illusztráció
Debrecen – A gyerek végül egy tanárnak mondta el, mit tettek vele. Ítéletet hirdettek Debrecenben.

A Debreceni Törvényszék idén februárban folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak és szexuális kényszerítés bűntette, valamint folytatólagosan elkövetett testi sértés vétsége és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 14 év fegyházbüntetésre ítélte Sz. A. vádlottat. Legkorábban büntetése kétharmad részének a letöltése után bocsátható feltételes szabadságra, és közügyektől is eltiltotta 10 évre. A bíróság megszüntette négy kiskorú gyermekére vonatkozó szülői felügyeleti jogát is. Az első fokú bíróság ítélete ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, de szerdán a Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Balázs vezette tanácsa helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

Tízévesen már zaklatta

A bíróság által megállapított tényállás szerint a közös gyerekeikkel Hortobágyon élő Sz. A. és élettársa között a férfi agresszív viselkedése miatt az asszony többször elköltözött, így a vádlott már 2007-től az akkor 10 éves kiskorú gyermeküket kezdte szexuálisan zaklatni, aki azonban ezt nem merte senkinek elmondani. Ezek után 2009 nyarán az apa megerőszakolta a lányát. Egy év múlva a vádlott élettársa végleg elköltözött, s a férfi egyedül maradt a gyerekkel, így már rendszeressé váltak a szexuális cselekmények, bár a kislány minden alkalommal kérte apját, hogy ne tegye azt vele. Azonban a férfi egyre agresszívabbá vált, többször bántalmazta is a gyereket, és életveszélyesen megfenyegette. Bár 2013-ban ugyancsak a férfi felügyelete alá került egy másik kiskorú gyermeke, neki sem mondta el a vele történteket a lány, mert a két gyermek között 8 évig semmilyen kapcsolat nem volt. Amikor azon a nyáron a sértett egyik osztálytárs barátnője több alkalommal vendégeskedett náluk a férfi hozzá is próbált szexuálisan közeledni.

Csaknem öngyilkos lett

R. A. a lányával mind’ durvábban bánt, aki ennek hatására egyre rosszabbul tanult és 2014. februárban öngyilkossági szándékkal egy kést vett magához a kollégiumban. Végül nem követte el, de beszélt róla egyik barátnőjének, aki értesítette a nevelőtanárukat. Neki a lány beszámolt az évek óta tartó bántalmazásokról, hogy fél hazamenni, kilátástalannak látja az életét, de az apja szexuális üzelmeiről nem szólt, csak az őt kezelő pszichiáternek miután beszállították a pszichiátriai osztályra. A lány 2014. márciusban a gyámhivatali ügyintézővel feljelentést tett a rendőrségen apja ellen, aki tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését, de hiába, mert – ahogy a szerdai tárgyaláson kiderült – a másodfokú bíróság is megalapozottnak találta az ellen felhozott vádakat.

HBN-ÉP


Figyeljünk önmagunkra és a környezetünkben élőkre! Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .