Megérkezett a hőség, és magával hozta a klímaháborút

Megérkezett a hőség, és magával hozta a klímaháborút
© Fotó: Pixabay
Debrecen – Az irodákban ilyenkor esnek egymásnak a meleget nehezen viselő és fázós kollégák. Körbekérdeztük, kinél merre billen a mérleg légkondi-ügyben.

– Bár nálunk nincs, sosem okozott nehézséget, ha olyan helyre mentem, ahol használták. A mai világban már természetes, hogy egy helyiség klimatizált – felelte Jordy Meems.

jordy_meems

Jordy Meems

– Otthon nincs felszerelve a klíma, és engem emiatt időnként zavar is, amikor nagy melegből belépek egy hidegre lehűtött irodába. Szerencsére eddig még nem fáztam meg – mondta Keuter Gerrit.

keuter_gerrit

Keuter Gerrit

Ossik Anikóra nincs negatív hatással a klíma. Elmondása alapján számára nem okoz problémát, ha egy meleg helyről bemegy egy hűvösebbe, sőt, inkább serkentően hat a szervezetére.

ossik_aniko

Ossik Anikó

– Szeretek egy klimatizált helyiségbe bemenni, mert jól esik hűsölni a melegben. Aránylag jó az immunrendszerem, úgyhogy nem tartok tőle, hogy megfázok a nagy hőmérséklet különbségtől – mondta Gombás Ferenc.

gombas_ferenc

Gombás Ferenc

– Nem zavar, sőt, örülök neki, hogy ha be van szerelve a technika. Ilyen melegben nagyon hasznos lehet, hiszen ha valaki rosszul lesz a nagy hőségtől, nem árt, ha be tud húzódni egy hűvösebb helyre – válaszolta Orosz Péter.

orosz_peter

Orosz Péter

Mivel fázós típus, Nagy Vivient érzékenyen érinti a hirtelen hőmérséklet-változás. Az irodában, ahol dolgozik, a mesterséges szabályozás miatt hűvös van, így előfordul, hogy megfázik.

nagy-vivien

Nagy Vivien

HBN | Matey István