“Megérintettek a történtek, egy hónapja voltam Barcelonában”

Legalább 14 ember meghalt és mintegy 100-an megsérültek csütörtökön Barcelonában, amikor egy furgon szándékosan a tömegbe hajtott a város egyik legforgalmasabb utcáján, a La Ramblán.
Legalább 14 ember meghalt és mintegy 100-an megsérültek csütörtökön Barcelonában, amikor egy furgon szándékosan a tömegbe hajtott a város egyik legforgalmasabb utcáján, a La Ramblán. - © Fotó: AFP/Nicolas Carvalho Ochoa
Debrecen – Mi a véleménye a barcelonai terrortámadásról? Erről kérdeztük az utca emberét.

– Már cikk-cakkban hajtanak végig a tömegen, hogy minél nagyobb kár essen emberéletben. Megrázó az egész, de ettől még nem hiszem, hogy sikerül a szívekbe plántálni a rettegést – válaszolta Molnárfi Mátyás.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Molnárfi Mátyás

– A délről óriási számban érkező, többségében önhibájukon kívül nehéz helyzetbe kerülő menekültek közül gyakorlatilag lehetetlen kiszűrni a rossz szándékúakat – vélekedett Tóth-Gyollai Dániel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Tóth-Gyollai Dániel

Cseszlai Annabellát nagyon megérintették a történések, mert pont egy hónapja volt Barcelonában. Attól tart, hogy előbb-utóbb hazánkat is eléri a terrorhullám.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Cseszlai Annabella

– Abszolút elítélem az ilyen gazemberséget. Szerintem ezzel akkor sem lehet megfélemlíteni az embereket – felelte kérdésünkre Juhász Bálint.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Juhász Bálint

– Borzasztó, hogy ilyen előfordulhat. Én félek attól, hogy egyszer itt is megtörténhet ilyesmi. Vasárnap ott leszek a virágkarneválon, de biztos, hogy a nagy tömeget látva eszembe fognak jutni a spanyolországi események – aggódott Kocsis Viktória.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kocsis Viktória

Borza Hajnalka Berill nem érti, miért pont az ártatlan járókelőket gyilkolják a terroristák. Nemrég jött haza Párizsból, ahol elég félelmetes látványt nyújtott a sok géppuskás rendőr.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Borza Hajnalka Berill

HBN | Fotók: Molnár Péter
hirdetés