Megérett a nagyobb bővítésre

Megérett a nagyobb bővítésre
© Fotó: magánarchívum
Biharkeresztes – Új épülettel bővül a kisváros általános iskolája.

Ünnepélyes keretek között Kapornai Judit, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ igazgatója, dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, Barabás Ferenc polgármester és Szabóné dr. Végh Annamária, a Bocskai István Általános Iskola igazgatója tette le a biharkeresztesi általános iskola új épületszárnyának alapkövét a minap. A bővítés közel 220 millió forintból készül el. Az új szárnyban tantermek, fejlesztő termek, tornaszoba, háztartástan szoba is helyet kap, emellett komoly tárgyi fejlesztés is történik. Az intézmény valamennyi foglalkoztató terméhez beszerzik a szükséges, de jelenleg hiányzó kellékeket: sport és háztartástan, fotó-videó, informatikai foglalkozásokhoz nélkülözhetetlen eszközök érkeznek az iskolába.

Fotó: magánarchívum

Az építési tervek engedélyezése lezajlott, így hamarosan kezdődhet az építkezés. Az összesen 546 négyzetméteres akadálymentes, hat foglalkoztató helyiséggel, termekkel, szobákkal és kiszolgáló létesítményekkel épülő szárny átadását jövő márciusra tervezik.

Fotó: magánarchívum

Kapornai Judit ismertette: a tankerületben három nagyléptékű infrastrukturális beruházást terveztek. Berettyóújfalu és Földes mellett azért esett a választás Biharkeresztesre, mert a település oktatási intézménye földrajzi helyzetét, és tanulói létszámát tekintve megérett a komolyabb bővítésre, eszközbeszerzésre. Az alapkőletétel alkalmából dr. Vitányi István országgyűlési képviselő elmondta, a jelenlegi beruházással együtt közel 750 millió forint ráfordítással javítanak a tankerületben a minőségi oktatás feltételein. Hozzátette, ez a támogatás is megfelel a kormány családbarát intézkedéseinek, hiszen aki az oktatásba fektet, az a jövőt építi. Az eseményen földbe helyeztek az iskolával és a beruházással kapcsolatos kordokumentumokat tartalmazó időkapszulát is. A rendezvényt az általános iskola diákjainak műsora zárta.

– Kogyilláné H. Szófia –