Megérdemelt siker a Széktói Stadionban

Megérdemelt siker a Széktói Stadionban
© Fotó: HBN archív
Debrecen – A hazai vezetés után egyenlített, majd fordított a Loki Kecskeméten.

A Kecskemét otthonába látogatott a DVSC-TEVA az OTP Bank Liga 23. fordulójának nyitómérkőzésén pénteken este. A találkozót megelőzően a Loki a negyedik, a hazaiak a hatodik pozícióban voltak, és csupán négy pont választotta el őket (előbbi 39, utóbbi pedig 35 egységgel állt a tabellán).

Egyértelműen fölényben kezdte a találkozót a Loki, többször is veszélyeztettek a debreceniek, például a 9. percben, mikor Bouadla tálalt Szakály elé, akinek fejesét fogta Tujvel. Meglepetésre mégis előnybe került a hazai egylet, a 15. minutumban Szalai gurított középre, az érkező 17 éves (!) Kitl Miklós pedig rendkívül higgadtan lőtte ki a bal alsót 15 méterről, 1-0.

Nem esett össze a Debrecen, sőt! A 23. perceben kisszöglettel jöhetett a Loki, ami után Bódi jó 25 méterről kegyetlenül kilőtte a jobb felsőt, 1-1! (Mellesleg Bódi hosszabb idő után került vissza a kezdőbe, amit meg is hálált, hiszen ez volt a szezonban az első találata. Meglepetésre egyébként Tisza és Kulcsár sem volt a kezdőben, helyettük az ifjú Balogh kapott lehetőséget.) A folytatásban kiegyenlítettebbé vált az összecsapás, majd a 33. percben kis híján újra fölénybe kerültek a vendéglátók: Szavics végezhetett el sarokrúgást, Szkopljak kapáslövése pedig nem sokkal kerülte el a kaput. A félidő végén sem lehetett ok panaszra, az állás mégis maradt 1-1, innen folytatódott a derbi a szünet után.

Megnyerték

Ugyanazzal a tizeneggyel kezdte mindkét egylet a második játékrészt, melynek elején ismét inkább a vendégek domináltak. Többször is veszélyeztettek a cívisvárosiak, akik a 61. percben meg is szerezték a vezetést: Bouadla ívelt be középre, az érkező Jovanovic pedig nem hibázott, a kapufa segítségével befejelte, 1-2!

Továbbra sem álltak le a cívisvárosiak, nem próbálták őrizni az egygólos előnyt, hanem ziccereket alakítottak ki, azonban az újabb DVSC-gól váratott magára. Nem is következett újabb találat, ettől függetlenül kiélezett és izgalmas küzdelem folyt a pályán, igaz, már nem láthattunk annyi helyzetet.

Noha a hazaiak próbáltak legalább egyenlíteni, ezt nem hagyták Kondás Elemér tanítványai, akik továbbra is kézben tartották a meccset, előnyüket biztosan őrizve szerették volna a fórt növelni. Hiába, de a lényeg, hogy maradt a 2-1-es DVSC-siker!

A hajdúságiak az NB I. 24. fordulójában, jövő szombaton a Paksi FC-t fogadják a Nagyerdei Stadionban.

HBN

Kecskeméti TE – DVSC-TEVA 1-2 (1-1)

Széktói Stadion, 2710 néző. Vezette: Erdős (Buzás, Medovarszki)

KTE: Tujvel – Lovrics, Szkopljak, Karan, Laczkó – Radoja, Kitl (Gréczi 71.), Vukaszovics, Szavics (Szivacski 76.), Szalai (Fótyik 86.) – Novák

DVSC: Novakovics – Lázár, Mészáros, Brkovics, Korhut – Jovanovic (Tisza 96.), Varga J., Bouadla (Morozov 90.), Bódi, Szakály – Balogh N. (Kulcsár 80.)

Gól: 1-0 Kitl (15.), 1-1 Bódi (23.), 1-2 Jovanovic (62.)
hirdetés