Autó - Motor

2016.10.22. 13:00

10 trükk az autóban, amit ki kell próbálnia

Akadnak, akik azt vallják, az autó a második otthonuk. De hogyan is tehetnénk azt kényelmesebbé? 

Akadnak, akik azt vallják, az autó a második otthonuk. De hogyan is tehetnénk azt kényelmesebbé? Akik gyerekkel utaznak

Krém, pelenka, cumisüveg? Ha az ülés hátuljára rögzít egy tartót, többet semmi után nem kell kapkodnia.

Karcolások

Nem csak a szélvédőn, de az autó minden felületén használható. Két-három réteg lakk és az apró karcolások szinte észrevehetetlenné válnak.

Ha attól tart, hogy átveri az autószerelő

Túl sok minden rossz az autóban a szakember szerint? Kérdezzen rá egy olyan alkatrészre, amelyről tudja, tökéletesen működik.

Matricák

El akarja távolítani a régi matricákat? Áztasson be egy darab újságpapírt forró vízbe, majd tegye a matricára tíz percre. Ezt követően könnyedén el tudja távolítani azokat.

Fagyott kulcslyuk

Nem tudja elfordítani a kulcsot a zárban a hidegtől? Tegyen mogyorónyi adag kézfertőtlenítőt egy nedves törlőkendőre, majd dörzsölje bele a kulcslyukba. Az alkohol segít abban, hogy hamarabb kiolvadjon.

Tároló a papír zsebkendőnek

Ha az üres kávébögréjét nem dobja ki, az remek tároló lehet a zsebkendő számára.

Telefontartó

Hogyan készíthet egyszerűen tartót a telefonjának? Csupán egy befőttes gumi szükséges hozzá.

Parkolás

Friss a jogosítványa, vagy éppen az autója? Könnyebb lesz beparkolni a garázsba, ha megad önmagának valamilyen támpontot, amin túl nem szabad hajtania a járművel.

A fényszóró tisztítása

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, mi mindenre jó a fogkrém. Dörzsölje át a pasztával a fényszórókat, majd öblítse le vízzel.

Nehezen elérhető helyek

A festőecset még a legszűkebb helyeket is könnyedén segít tisztán tartani.


Sokkal kevesebben tartanak bikakábelt a csomagtartóban, mint ahányan reggelente káromkodnak, mert nem indul az autó a hidegben.

Ami most következik, az minden bizonnyal a világ egyik legkomolyabb parkolási teljesítménye. Mert nehéz ugyan szabályosan, szépen lerakni a járművet, és utána ismét irányba állítani sem könnyű feladat, na de mindezt zsinórban húsz sikertelen kísérlettel előadni – erre csak a legnagyobbak képesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!