Megdőlt az MSZP-s városvezetés Szombathelyen

Szombathelyen a szavazatok 51,64 százalékát kapta meg a Fidesz-KDNP jelöltje, Puskás Tivadar az adatok 98,57 százalékos feldolgozása mellett.

A városvezetői címet az MSZP-SZTKE (Szabad Elvű Társas Kör Egyesület) jelöltjétől, Ipkovich Györgytől veszi át, aki a szavazatok 39 százalékával a második helyen végzett.

Puskás Tivadar a Független Hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy a jövőben minden ígéretüket be fogják tartani, és az összes szombathelyiért fognak dolgozni. Első lépésként a város jelenlegi helyzetének felmérését jelölte meg. Az új polgármester azt szeretné, hogy Szombathelyet újból a “Nyugat Királynője”-ként lehessen emlegetni. Puskás Tivadar bízik benne, hogy a jövőben együtt tudnak dolgozni a többi párt önkormányzati képviselőivel.

Ipkovich György a Független Hírügynökség kérdésére elmondta: jobb eredményre számított a választásokon. Ipkovich György, aki 2002 óta volt a város vezetője, úgy véli, azért nem sikerült a polgármesteri címet megtartania, mert a politikai erők változásával pártja elvesztette a szavazókörének egy részét.

– Független Hírügynökség –