Helyi közélet

2013.04.03. 13:30

Már mindenhol visszavonták a hófúvás és a sok eső miatt kiadott figyelmeztetéseket

Budapest, 2013. április 3., szerda (MTI) - Már mindenhol visszavonta a sok eső, illetve a várható hófúvás miatt kiadott figyelmeztetéseket a meteorológiai szolgálat.

Budapest, 2013. április 3., szerda (MTI) - Már mindenhol visszavonta a sok eső, illetve a várható hófúvás miatt kiadott figyelmeztetéseket a meteorológiai szolgálat.

Szerda hajnalban két megyében - Győr-Moson-Sopron és Vas - még narancssárga, vagyis másodfokú, Veszprém és Zala megyében pedig elsőfokú figyelmeztetés volt érvényben a várható hófúvás miatt. A jelentős mennyiségű eső miatt pedig három megyére - Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, és Szabolcs-Szatmár-Bereg - adtak ki figyelmeztetést. Ezeket azóta mindenhol visszavonták.

Jelenleg Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Zala megyék területén van még érvényben figyelmeztetés a talaj menti fagy miatt.

Csütörtökre szintén a várható talaj menti fagy miatt kilenc megyére adtak ki figyelmeztetést.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délelőtt az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: a Nyugat-Dunántúlon fokozatosan gyengül, éjfélre megszűnik a havazás, és ezzel együtt a viharos lökésekkel kísért északi szél is mérséklődik. Számottevő megmaradó hó már nem várható.

Az esti órákban nyugaton, csütörtök reggel a Dunántúl nagy részén, valamint Pest és Nógrád megyében több helyen valószínű talaj menti fagy.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában