Megdolgozott az első milliójáért

Majoros Bence a női verseny győztesével, Imre Leilával együtt átvehette a pénzdíjat jelképező táblát
Majoros Bence a női verseny győztesével, Imre Leilával együtt átvehette a pénzdíjat jelképező táblát - © Fotó: MTI
Nyírbátor – A nyírbátori asztaliteniszező, Majoros Bence nem kis pénzdíjat és dicsőséget szerzett a Versenyek versenyének megnyerésével.

Ha a hétvégi Berczik Zoltán-emlékverseny volt a versenyek versenye (márpedig ezt a nevet kapta a szervezőktől), akkor az azt megnyerő Majoros Bence a bajnokok bajnoka. Nem kicsi volt a tét, hiszen a férfi és a női viadal első helyezettje egyaránt egymillió forintot vághatott zsebre. Így aztán tényleg ott volt mindenki, aki számított, és a nyírbátori nevelésű játékosnak is megérte rendbe hozatni a sérülését, hogy részt vehessen a viadalon.
– Combizom-sérülésem volt, ami miatt napokig tenyeres kontrát sem tudtam ütni, aztán a múlt hét elejére annyira azért rendbe jött, hogy el tudjak indulni a top tizenkettő-bajnokságon – mondta a nagy győzelem másnapján már edzésre készülődő Majoros Bence. – Ez azért volt fontos, mert minimum három idei hazai versenyen el kellett indulni a hétvégi részvételi jogért, és nekem az volt a harmadik. Nyertem ugyan két meccset, de a harmadik után feladtam a küzdelmet, mert az alapmozgásokon kívül más nem nagyon ment. A köztes napokban igyekeztem rendbe hozni a sérülésemet, masszőrhöz jártam, és a szombat délutáni meccseken éreztem azt, hogy már teljesen rendben vagyok.

Addig azonban csaknem elvérzett a Borussia Dortmund játékosa, hiszen a csoportmérkőzések során az első két mérkőzését elveszítette.
– A top tizenkettő győztes Szita Mártontól valamint Magyar Lászlótól is döntő szettben kaptam ki, így Molnár Krisztián ellen mindenképpen győznöm kellett ahhoz, hogy továbbjussak a csoportból – így a húszéves nyírbátori üdvöske. – Szerencsére sikerült, a nyolc közé jutásért pedig az egyik favoritnak tartott Lakatos Tamás ellen játszhattam, akit négy nullra megvertem. Az elődöntőbe jutásért Nagy Krisztiánt is legyőztem, ellene fűtött a visszavágás vágya, hiszen a szekszárdi ranglistaversenyen döntő szettben tíz négyes vezetésről kaptam ki tőle. Sikerült revansot vennem, és a lendületem a másnapi elődöntőre is kitartott, így jöhetett az Ecseki Nándor elleni finálé. Úgy alakult a meccs, hogy akár négy nullra vagy négy egyre is nyerhettem volna, mégis döntő szettre került sor, és ez bosszantott. Az utolsó játszma előtt azonban kiadtam magamból minden feszültséget, nagyon jól koncentráltam, sikerült csökkentenem a ki nem kényszerített hibák számát, és megnyertem a versenyt.

Az utolsó pont után pedig jöhetett a földön elterülős, Rafael Nadalos öröm. Ilyenkor egyből eszébe jut az embernek, hogy annyi pénzt nyert ezen a versenyen, mint még soha?

– A döntő előtt persze megfordult a fejemben, hogy mekkora a tét, de meccs közben nem – felelte a „milliomos” játékos. – Nekem nem az a fő célom, hogy itthon nyerjek versenyeket, hanem a nemzetközi mezőnyben is szeretném megállni a helyem. Ezzel együtt ez a győzelem feltette a koronát az elmúlt féléves teljesítményemre, és a felnőttek között ez volt az első verseny, amit meg tudtam nyerni.

Mi lesz a pénzdíj sorsa? Majoros Bence esetleg elkezd licitálni klubtársa, a Dortmund futballistájának, Pierre-Emerick Aubameyangnak a Lamborghinijére, amit nagyjából 85 millió forintnak megfelelő összegért hirdetett meg?

– Nem szórom el a pénzdíjat, ahogy az eddigieket is, úgy ezt az összeget is megpróbálom magamba, a fejlődésemre invesztálni – jelezte céltudatosságát Majoros Bence, akitől arra is megnyugtató feleletet vártunk, hogy az ünnepek alatt azért fog pihenni egy kicsit. – Igazából már most pihenőn lennék, de a sérülésem miatti edzéskihagyásokat muszáj bepótolnom. Azért csütörtöktől lesz öt napom, amikor pihenni tudok, a karácsonyt otthon töltöm Nyírbátorban. A két ünnep között viszont már utazok vissza a németországi Ochsenhausenbe, hogy a jövő év elejének feladataira készülhessek.

Mindenesetre Majoros Bence a versenyek versenyének megnyerésével nyomatékot adott a lapunk hétfői számában megjelent Karsai Ferenc-nyilatkoztanak, miszerint a neves edző a nyírbátori nevelésű játékost tartja a legjobb magyar férfi asztaliteniszezőnek.

– Jól esnek az ilyen szavak, mint ahogy jól esett Magdeburgban, a világbajnoki színvonalú verseny főtábláján szoros meccset játszani a hétfőtől a világranglistát vezető Dimitrij Ovtcharovval is – így Bence. – Ezek azok a pillanatok, amikor rájön az ember, hogy a nehezebb időszakokban is megéri szenvedni az edzéseken.

Versenyek versenye

Majoros Bence eredményei a Berczik Zoltán-emlékversenyen

Csoportmérkőzések. 1. csoport: Majoros B. (Borussia Dortmund)–Szita (Celldömölki VSE) 3:4, –Magyar L. (SV Plüderhausen) 3:4, –Molnár K. (BVSC-Zugló) 4:2. A csoport végeredménye: 3. Majoros Bence 1 győzelem (7:6-os szettarány).

Egyenes kieséses szakasz. A nyolc közé jutásért: Majoros B.–Lakatos T. (TTC Fortuna Passau) 4:0 (9, 9, 6, 11). Negyeddöntő: Majoros B.–Nagy K. (TTC Fortuna Passau) 4:2 (9, -5, 7, 6, -6, 2). Elődöntő: Majoros B.–Kriston D. (Celldömölki VSE) 4:0 (6, 8, 11, 8). Döntő: Majoros B.–Ecseki (TTC Ober-Erlenbach) 4:3 (8, 7, -9, 2, -17, -9, 6).