„Megdöglötök, kutyák!” – Beismeri inkább, csak tudjon végre dolgozni

Akt.:
A vádlott házaspár a bíróságon
A vádlott házaspár a bíróságon - © Fotó: Tóth Balázs
Miskolc, Sajólád – Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt állt hétfőn a Miskolci Járásbíróság elé H. János és id. H. Pálné.

Az ügyészi vádirat szerint 2017. augusztus 3-án érkezett bejelentés a rendőrségre azért, mert H. Jánosné kért intézkedést agresszív férjével szemben, mert el szeretett volna költözni otthonukból. A rendőrök a házba kísérték a fiatal nőt, hogy összecsomagolhasson. Ekkor azonban a férj édesanyja, a másodrendű vádlott szidalmazta őket, hogy feljelenti őket és meg fognak dögleni. Miután a fiatal nőt és gyermekét a rend­őrautóba ültették, az elsőrendű vádlott megkísérelte kinyitni a kocsi ajtaját, rohangált, ordítozott, az egyik rend­őrt lefogta. Közben a járőrök testi kényszert alkalmaztak, és erősítést hívtak. A férfi egy nagyobb követ vett föl, de felszólításra a földre dobta, majd kapát ragadva ment a rendőrök felé, azt ordítva, „megdöglötök, kutyák!”. Az egyikük ekkor elővette szolgáltai fegyverét és felszólította a vádlottat, hogy hagyja abba a cselekményt.

Nem fogadta el

Az ügyész két év börtönt kért öt év próbaidőre felfüggesztve, pártfogó felügyelettel, a másodrendűre hivatalos személy elleni erőszak bűntettében bűnsegédség miatt egy év börtönt javasolt két évre felfüggesztve.

H. János azt mondta, beismeri bűnösségét, szeretné minél hamarabb kialakítani jövőjét, és dolgozni jelenleg nem tud, mert házi őrizetben van. H. Pálné kifejtette, beismeri bűnösségét, sajnálja a történteket.

Dr. Pálmai Szabolcs bíró nem fogadta el a beismerő vallomást, mert annak egyértelműnek kell lennie. A bíróság ezért tárgyalásokat tűz ki az ügyben.

ÉM-TB


Kapával fenyegette a rendőröket - A családja szerint nem támadt a sajóládi férfi
Sajólád - A rendőrök szerint még fegyvert is fogtak a rájuk támadó fiatal férfira, a család szerint ilyen nem történt, inkább nem segítettek benyugtatózott fiuknak. A rendőrök nem fogtak fegyvert a fiatalemberre és nem is támadt a rendőrökre az a férfi, akit a napokban helyezett egy hónapra előze...

„Megdögöltök kutyák”, kiabálta a járőröknek
Miskolc, Sajólád - Kővel, kapával támadt a rendőrökre. Előzetes letartóztatásba került. A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akivel szemben felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult büntetőeljárá...