Megdöbbentő drónfelvétel az Irma hurrikán pusztításáról

Akt.:
Megdöbbentő drónfelvétel az Irma hurrikán pusztításáról
© Fotó: Daily Mail
St. Martin – Tizenegy ember életébe került Irma tombolása Saint Martin és Saint Barthelemy szigetének francia fennhatóság alá tartozó területein az elmúlt hétvégén. Emmanuel Macron francia elnök kihangsúlyozta, jelenleg semmi sem fontosabb számukra, mint a túlélők segítése. Amint a következő drónfelvétel is mutatja, a hurrikán valósággal letarolta a csodás karibi szigetet.

St. Martin szigete kettős fennhatóság alá tartozik, Franciaország és Hollandia osztozik rajta. A két állam alá tartozó területeket jelenleg 1900 rendőr és katona biztosítja, valamint gyorssegélyek és mentősegységek formájában érkezik a segítség. A francia államfő elmondása szerint az otthonok mintegy 50 százalékában már ismét működik az áramszolgáltatás.

A sziget holland fennhatóságú területein négy ember vesztette életét. Vilmos Sándor holland király hétfőn érkezett a helyszínre és elképedt, mint mondta, ennél borzasztóbb látvány még sehol sem fogadta. A Vöröskereszt munkatársai szerint a szigetnek ezen a részén az épületek közel egyharmada megsemmisült, 90 százalékuk pedig megrongálódott. Mentőegységek keresnek mintegy 200 eltűnt embert, a helyszínre gyorssegélyek érkeznek. Turisták százai rekedtek a szigeten és próbálnak hazajutni.

A Karib-térségben eddig összesen 35 ember halt meg a tomboló hurrikán miatt, ebből 10 Kubában, ahol 2005 óta nem tapasztaltak ehhez hasonló pusztítást.

– Daily Mail –