Megcsinálták: a hetedik helyen zárt a Balmaz!

Megcsinálták: a hetedik helyen zárt a Balmaz!
© Illusztráció: Matey István
Balmazújváros – Magabiztosan, 30–20-ra győzte le az utolsó fordulóban az Újváros hazai pályán a Komlót.

Nem volt tét nélküli a férfi kézilabda NB I. alsóházi rájátszásának (7-14. hely) utolsó, 14. fordulója, ugyanis három együttesnek is volt esélye a hetedik pozíció megszerzésére. Az Orosháza és a Balmazújváros is 23-23, míg a Mezőkövesd 22 ponttal várta a záró kört, melyben minden meccset szerdán 18 órától rendeztek.

A hajdú-bihariak szempontjából a lehető legjobb forgatókönyv valósult meg: Füzesi Ferenc tanítványai 30–20-ra verték a Komlót, az orosháziak 26–21-re kikaptak Gyöngyösön, míg a Mezőkövesd hazai pályán szenvedett 34–28-as vereséget a Cegléd ellen.
A bennmaradását már korábban bebiztosító Komló látogatott a Kőnig Rendezvényközpontba: az Újváros végig kézben tartotta a találkozót, a 10. percben 7–5-re vezettek Oláh Gáborék, újabb tíz minutummal később pedig már 13–7-re. Az előny egyre csak hízott, így szünetben sem volt aggódni valója a Balmaznak (17–8).

A térfélcserét követően mintha erőre kapott volna a Komló, azonban a hazaiak tartották magukat, 19–14 után újra nőni kezdett a különbség, 26–16 volt az állás az 50. percben. A hajrában sem változott a játék képe, a Füzesi-tanítványok sima, 30–20-as sikert arattak, amivel az alsóház élén végeztek.

HBN