Helyi gazdaság

2012.09.06. 16:29

IMF/EU-tárgyalások - LMP: nem biztos, hogy a valódi feltételek jelentek meg a Magyar Nemzetben

Budapest, 2012. szeptember 6., csütörtök (MTI) - Az LMP véleménye szerint korántsem biztos, hogy valódi az az állítólag a Nemzetközi Valutaalap (IMF) által támasztott feltételsor, amelyik a Magyar Nemzet című napilapban jelent meg csütörtökön - mondta az MTI-nek a miniszterelnök szavaira reagálva Vágó Gábor.

Budapest, 2012. szeptember 6., csütörtök (MTI) - Az LMP véleménye szerint korántsem biztos, hogy valódi az az állítólag a Nemzetközi Valutaalap (IMF) által támasztott feltételsor, amelyik a Magyar Nemzet című napilapban jelent meg csütörtökön - mondta az MTI-nek a miniszterelnök szavaira reagálva Vágó Gábor.Orbán Viktor kormányfő a Fidesz-KDNP-frakció döntését bejelentve csütörtökön azt mondta: "ezen az áron, így nem" kell biztonsági, pénzügyi garancia az IMF-től és az Európai Uniótól. A miniszterelnök Facebook-oldalán közölte, hogy a kabinet a következő napokban egy alternatív IMF/EU-tárgyalási javaslatot készít. Orbán Viktor mindezzel a Magyar Nemzetben megjelent IMF-kölcsönfeltételekre utalt, amelyek egy részét - így a nyugdíjak csökkentését, a bürokrácia leépítését, a bankadó megszüntetését és a bankoknak juttatandó pénzösszegeket - ő maga is felsorolta a közösségi oldalon közzétett videoüzenetben.

Az LMP viszont egyáltalán nem tartja biztosnak, hogy a valódi feltételek jelentek meg a sajtóban és azokat "nem csupán a közvélemény átverésére dobta be a miniszterelnök" - közölte Vágó Gábor.

A politikus hangsúlyozta: a kérdésben tisztán kellene látni, de számukra úgy tűnik, hogy a Fidesz "az IMF-re akarja rákenni a gazdaságpolitikájának kudarcát".

A képviselő végül azt mondta, elengedhetetlennek tartanának egy gazdaságpolitikai fordulatot és kiigazítást, de annak a politikai árát a Fidesznek kell megfizetnie.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában