Megállítani Orbán Annáékat

Akt.:
Sirián Szederke
Sirián Szederke - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Nagyon nagy bravúr lenne, ha pontot csennének a debreceniek Siófokról.

A K&H női kézilabda ligára keresztelt élvonalbeli pontvadászat következő fordulójában a DVSC-TVP a Siófok vendégeként lép pályára szombaton 18 órától. A házigazdák a tabella 5. helyén állnak 21 ponttal, míg a Loki 14 egységet gyűjtött eddig, s ezzel a hetedik pozícióban tanyáznak a piros-fehérek. A siófokiak erejét mutatja, hogy mindössze a Ferencváros és a Győr tudott pontokkal távozni a bajnokság során a Balaton partjáról.

Jó meccsben bízva

– Szó szerint kemény meccsre számítok, mert a Siófok agresszívan játszik. A védekezésben a nyitott, az 5+1-es és 4+2-es védekezést alkalmazzák, és szeretik bevállalni az egy-egy elleni játékot. Támadásban fő erősségük a gyors lerohanás, de rengetegszer hozzák helyzetbe a beállót, legyen az akár Piedade, vagy Elghaoui. Az egyik legjobbjuk a házi gólkirályuk, Orbán Annamária, rá külön oda kell figyelnünk – nyilatkozta a Naplónak Sirián Szederke, a Loki kézilabdázója, aki elmondta azt is, mi lehet az ellenszere a Balaton partiak játékának.

– Nagyon egyben kell lennie a védekezésünknek, s nem elég, ha a saját feladatunkat megoldjuk, a társaknak is be kell segítenünk. Igazi csapatként kell funkcionálnunk. Ha minden a terveink szerint alakul, akkor egy jó meccset játszhatunk szombaton, s ha szerencsénk lesz, akkor akár még bravúrként pontot is szerezhetünk.

A kiegyensúlyozottság felé

A debreceniek beállója elárulta, a Fehérvár elleni siker jót tett a csapat lelkivilágának. – Természetesen nagyon örültünk a győzelemnek, amit meg is ünnepeltünk, de ezt hétfőtől már „el kellett engedni”, s az új feladatra koncentráltunk. A héten megpróbáltuk beépíteni a stratégiai elemeket a játékunkba, bízom benne, ebből minél többet megvalósítunk majd a pályán. Eddig elég hullámzó teljesítményt nyújtottunk, remélem, egyre kiegyensúlyozottabbak leszünk. Nagyon jó lenne meglepetést okozni Siófokon! – fejezte ki óhaját Sirián Szederke.

HBN-BN
hirdetés