Megalakult Hajdúsámson kerékpáros klubja, majd közösen áttekertek Aradványpusztára

Akt.:
Sokan pattantak nyeregbe Hajdúsámsonban is
Sokan pattantak nyeregbe Hajdúsámsonban is - © Fotó: Magánarchívum
Hajdúsámson – A város idén nyolcadik alkalommal csatlakozott az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap kezdeményezéshez.

Az évek során a rendezők megkapták már a Legszorgosabb helyi szervező díjat, valamint több alkalommal elismerő oklevélben részesültek.

A helyi programokat a kezdetektől a kulturális intézmény koordinálja, amely a nap során most is több száz óvodás és több száz általános iskolás gyermek számára szervezett közlekedésbiztonsági és környezetvédelemmel kapcsolatos programokat. A bringás reggelivel egybekötött kerékpározás után délelőtt a legkisebbek tűzoltó és mentőautó bemutatón, mese vetítésen, öko foglalkozáson, a felnőttek ingyenes egészségügyi szűrésen vehettek részt.

A délután folyamán rolleres és kerékpáros akadályverseny, valamint nosztalgia busz érkezése színesítette a programot. Végül a Nyíradonyi Kerékpáros Klubot fogadták a településen, akiknek jelenlétében megalakult a Hajdúsámsoni Kerékpáros Klub, majd a két csoport közösen bringázott Aradványpusztáig. A kerékpárosok szervezettebb megjelenésének több indoka is van a településen: megépült a település teljes hosszában, a 471-es út mentén a belterületi szakasz, Debrecen és Nyíradony irányába kerékpárút vezet, Martinkán keresztül pedig elérhetők jól ismert kirándulóhelyek.

HBN