Megalakult a Debreceni Egyetem új Hallgatói Önkormányzata

Akt.:
Megalakult a Debreceni Egyetem új Hallgatói Önkormányzata
© Fotó: Balogh Albert
Debrecen – A 177 kari képviselő és a 14 kari HÖK-elnök november 7-én vette át megbízólevelét, hogy hivatalosan is megkezdhesse munkáját.

Példaértékű az országban a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata. A kiváló kapcsolat a rektori vezetés és a Hallgatói Önkormányzat között hosszú évek munkája, azonban nem szabad elkényelmesedni, hiszen sok munka áll még előttünk.”

A fentieket Szilvássy Zoltán rektor hangsúlyozta ki az alakuló ülésen.

A hallgatók összesen 177 kari HÖK-képviselőt választottak a korábban megszavazott elnökök mellé: Debreceni Cintia Klaudia (ÁJK), Bölcskei Dóra (ÁOK), Kalász Zsolt Zoltán (BTK), Schäffer István Zsolt (EK), Fülöp Zsanett Nikola (FOK), Nagy Péter (GTK), Török Ádám (GYFK), Papp Júlia (GYTK), Gecző Gergő József (IK), Németh Paméla (MÉK), Molnár József (MK), Deák Máté Sándor (NK), Hajdú Márton (TTK), Erdei Enikő (ZK). Mandátumuk két évre szól.

Már a 90-es években is erős és kezdeményező volt a hallgatói érdekképviselet. Örülök, hogy ez máig megmaradt.”

Bács Zoltán kancellár szavait idéztük, aki szintén sikeres munkát kívánt a hallgatóknak.

Fotó: Balogh Albert Fotó: Balogh Albert ©

A hallgatók eredményes választásához Pintér Ákos általános rektorhelyettes, illetve Bartha Elek oktatási rektorhelyettes is gratulált.

– Képviselőnek lenni nem jelent 24 órás munkakört, de a vele járó felelősség mindig ott ül az ember vállán. Büszke vagyok arra, hogy egy ilyen csapatnak lehetek a vezetője – emelte ki Bognár István Ádám, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke.

Fotó: Balogh Albert Fotó: Balogh Albert ©

A rendhagyó közgyűlésen választották meg a DEHÖK Tanulmányi ügyekért felelős alelnökét, Czirbik Dávidot, aki 2017 novemberétől látja el feladatát. Csakúgy, mint Kovács Eszter Csilla, aki a DEHDK Marketing és rendezvényekért felelős alelnöke lett.

– Debreceni Egyetem –