Megünnepelték az iskola megújulását

Kétfordulós pályázaton nyert több mint 225 millió forintos támogatásból megújult a miskolci Avasi városrész egyik iskolája.

A csütörtöki ünnepség tette ki a 30 éves Herman Ottó Általános Iskola felújítási programjának végére a pontot, amelyre mindenkit meghívtak, aki csak közreműködött az épület megújításában. Az új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Magyarországi Program keretében a több mint 4,5 ezer négyzetméter alapterületű intézmény 58 helyiségét teljeskörűen akadálymentesítették, de akadálymentes parkolót és liftet is ki-, illetve beépítettek.

 

Az iskola eszközparkja is bővült, többek között a dyslexiások fejlesztését segítő eszközökkel, a mozgássérült tanulók számára állítható magasságú padokkal. A felújítás során előnyben részesítették a működési költségek csökkentését eredményező megoldásokat. A terveket a Rácz és Társa Bt. készítette, a felújítás és akadálymentesítést a Borsod-BOS 2004 Kft. végezte. A gyermekek ünnepi műsorát megelőzőzően a szalagot átvágta: Káli Sándor polgármester.

 

ÉM-SzK