Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.05.22. 16:25

Pártfogók segítenek a börtönévek alatt Tiszalökön

<p>Tiszalök - A megállapodás annak érdekében született, hogy a pártfogói tevékenységen keresztül a szabadulók nagyobb eséllyel tudjanak visszailleszkedni a társadalomba. Ezért a fogvatartottakat már a szabadságvesztés időszakában segítik.</p>

Az első fogvatartottak ez év január 14-én érkeztek meg az újonnan épült tiszalöki börtönbe. Május 22-én, csütörtökön pedig már pecsét került a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazságügyi Hivatal és a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet között létrejött együttműködési megállapodás szövegére. A dokumentumot a hivatal képviseletében Szakátsné Hegedűs Borbála igazgató, míg az intézet nevében Tikász Sándor börtövezető ezredes, intézetparancsnok látta el kézjegyével.

A megállapodás annak érdekében született, hogy a pártfogói tevékenységen keresztül a szabadulók nagyobb eséllyel tudjanak visszailleszkedni a társadalomba. Ezért a fogvatartottakat már a szabadságvesztés időszakában segítik a lakáskörülményeik rendezésében, elhelyezkedésben, tanulmányaik folytatásában, az esetleges szociális ellátások és gondoskodás igénybevételére vonatkozó tájékozódásban. Számukra megfelelő információkat nyújt az Igazságügyi Hivatal jogi segítségnyújtó, s az áldozatsegítő szolgálata is.

- Lefler György -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!