Meg tudja mondani, hogyan szabadul ki a rab?

Meg tudja mondani, hogyan szabadul ki a rab?
© Forrás: brightside.me
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Mennyire képes odafigyelni a részletekre? Ha igazán alapos, nem lehet gond megoldani a következő feladatot.

Jack zárkájában egyetlen ablak van, az viszont olyan magasan, hogy nem éri el. A cella teljesen üres, egyedül egy lapát van benne. Odabent meleg és szárazság van, de Jack nem fog egyhamar enni- és innivalót kapni. Csak 2 napja maradt, hogy megszökjön, különben meghal.

De hogyan tud meglépni a zárkából? Az a lehetőség, hogy alagutat ásson, nem jöhet szóba, mert csak 2 napja van a szökésre, annyi idő alatt pedig nem végezne az alagút elkészítésével.


Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Tíz perccel ezelőtt valaki pénzt lopott egy kávézóból. Mindenki tagadja, hogy járt a kérdéses időpontban a kávézóban, de az illusztráción látható négy személy között van a tolvaj. Melyikőjük az? Nos? Mit tippel? Ha a fagylaltozó férfit gyanúsította meg, jól t...

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A feladat egyszerű, vagy mégsem? Figyelje meg alaposan az illusztrációt és rá fog jönni a megoldásra. Nos? A megoldás a 2-es számú. S, hogy honnan lehet ezt tudni? Figyelje csak meg a repedéseket a falon. Az 1-es és a 3-as számú találat repedései pontosan ott...