Még tovább bővül a növekedési hitelprogram

Budapest – A kis- és középvállalkozói szektor szereplőinek kockázatát is kis részben átvállalja.

Újabb lendületet adhat a Növekedési Hitelprogramnak, hogy az MNB legutóbbi bejelentése szerint a kedvezményes hitel további nyújtása mellett a kkv szektor szereplőinek kockázatát is kis részben átvállalja. Ezzel tovább bővülhet a hitelfelvevők köre, és kisebb, kevésbé tőkeerős vállalkozások is részt tudnak venni a programban” – nyilatkozta Hodina Péter, a K&H Vállalati Ügyfélkapcsolatok Igazgatóságának vezetője.

Többek számára

Az NHP+ programmal a Magyar Nemzeti Bank ismét bővíti a Növekedési Hitelprogramban résztvevő cégek körét. Mivel az MNB a kedvezményes hitel további nyújtása mellett a kkv szektor szereplőinek kockázatát is kis részben átvállalja, így azok a főként mikro vállalkozások is részt tudnak venni a programban, amelyek a magasabb fizetési kockázatuk miatt eddig nem tudtak élni a lehetőséggel” – tájékoztatott Hodina Péter, a K&H Vállalati Ügyfélkapcsolatok Igazgatóságának vezetője.

Nekik is jusson

Míg az NHP II. a program első szakaszához képest a nagyobb előkészületet igénylő új beruházások finanszírozhatóságát tette lehetővé, addig a most bejelentett NHP+ program a kis kkv-k kedvezményes forráshoz juttatását célozza. Ezzel újabb lendületet vehet a program, és hozzájárulhat ahhoz, hogy a korábban meghirdetett 2000 milliárdos keret minél nagyobb mértékben és szélesebb körben kerülhessen felhasználásra.

HBN