Még többet szeretnének nyújtani a hazai pályán

Akt.:
Arra gyúrnak, hogy fenn tudják tartani az emberek érdeklődését (Fejes, Lukács, Sidi)
Arra gyúrnak, hogy fenn tudják tartani az emberek érdeklődését (Fejes, Lukács, Sidi) - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A Tankcsapda fellépésén vélhetően pénteken este sem kell csalódniuk a rajongóknak. Interjú a Tankcsapda zenekar tagjaival: Lukács Lászlóval, Sidlovics Gáborral és Fejes Tamással.

A Campus Fesztiválon évről évre az egyik főattrakciónak a Tankcsapda hazai pályás bulija számít. A Lukács László (ének, basszus) – Sidlovics Gábor (gitár) – Fejes Tamás (dob) felállású trió idén pénteken 20 óra 40 perckor lép fel a National Instruments Nagyszínpadon a Lukács Félévszázad turné keretében.

Néhány évvel ezelőtt mesélte el Tomi azt a sztorit, hogy egy campusos koncerten bemászott egy rovar a pólója alá, és csúnyán összemarta. Sidi, Laci, nektek van hasonló emlékezetes élményetek a fesztiválról?

Lukács: Amikor még a régi Nagyerdei Stadionon belül volt a buli, néhány órával a Tankcsapda-koncertet megelőzően volt Felipe Massának, a Forma-1-es pilótának az emlékezetes balesete a Hungaroringen, amikor egy csavar eltalálta a fejét. Élet-halál között lebegett, s nem lehetett tudni, mi lesz vele. Néztem a szombati időmérő edzést, amelyen történt az eset, és nagyon megrázott, ezzel az érzésekkel mentem fel a színpadra. Aztán hála Istennek teljesen felépült Massa. Az a koncert egyébként jó buli volt, de nekem eléggé kiesett, mert a gondolataim végig a versenyző állapota körül jártak, persze, igyekeztem, hogy ebből ne vegyen észre semmit a közönség.

Sidi: Nem kell messzire menni, pont a tavalyi koncert előtt kb húsz perccel kaptuk a hírt, hogy Chester Bennington, a Linkin Park énekese véget vetett életének. Az is nagyon nyomasztó volt számunkra. Ami Tomi bogaras sztoriját illeti: nagyon vicces volt, hogy az MTVA egész nap „hájpolta” az élő bejelentkezést a Tankcsapda-koncertről. Ment a visszaszámlálás, már csak 50 perc, már csak 30, már csak 10… Abban a pillanatban kezdődött az élő, amikor Tomit megcsípte a bogár, le kellett gyorsan vetkőztetni, emiatt három percig egy sötét színpadot mutatott a tévé. „És most vissza a stúdióba” (nevetnek).

Fejes: Volt olyan campusos fellépésünk, ami előtt nem sokkal még infúziót kaptam, és úgy tűnt, a dobtechnikusunk, Zolika fogja lejátszani a bulit. Olyan mértékű idegbecsípődésem volt a lapockám alatt, hogy nem tudtam felemelni a karomat. Az infúzió hatására aztán mozgatni tudtam a karjaimat, de nem volt túl komfortos az a koncert számomra.

Lukács: Tegyük hozzá, eddig csupa negatív sztorit meséltünk el, de volt egy csomó nagyszerű élményünk is!

A 25 éves jubileumi turné 2014-ben zajlott, azon a nyáron viszonylag kevés helyszínen játszottunk, kilenc koncertünk volt csupán. Akkor a Campus Fesztiválon megtartott előadásunk nem csak amiatt volt emlékezetes, mert Debrecenben zenéltünk, hanem mert a fílingje, a hangulata mindent vitt. Annak a bulinak minden percére emlékszem mindmáig, annyira éltem a színpadon.”

tcs1Látványos volt az emlegetett feledhetetlen 2014-es koncert | Fotó: ÉP

Pénteken miben lesz más a koncert, mint a Lukács Félévszázad turné egyéb állomásain?

Fejes: Az, hogy Debrecenben lesz. De technikai szempontból minden itthoni bulira külön készülünk, most is lesznek olyan gegek a színpadon, amelyeket eddig csak a Budapest Parkban használtunk korábban. Próbáljuk minél látványosabbra venni a figurát, hogy a közönség azt mondja majd: még mindig érdemes a cívisvárosban megnézni a Tankcsapdát. Nyilván ez nem könnyű évről évre, de arra gyúrunk, hogy fenn tudjuk tartani az emberek érdeklődését.

Milyen koncertbe kukkantotok bele a Campus Fesztiválon?

Fejes: A Kowalskyékéba mindenképpen, már csak azért is, mert utána nálam alszanak (az interjú a Kowalsky meg a Vega-koncert előtt készült – a szerk.).

Lukács: Utánunk a Scooter játszik, s bár soha nem voltam egy techno-őrült, de az élő produkciójukra kíváncsi vagyok, ezért bele fogok nézni a koncertbe.

Esetleg az előtettek fellépő Ignite buliját is nézni tudjátok?

Lukács: Az előttünk lévő koncertet általában azért nem szoktuk látni, mert akkor már készülünk, öltözünk stb.

Fejes: Nyilván nekünk nem ez az egy fesztiválos fellépésünk van, és az utazások, a koncertek kellően megterhelnek minket, ezért a hétköznapokon nem nagyon van időnk, és energiánk bulizni.

Ahogy mondtátok, a hazai pálya mindig nagy élmény számotokra, de olykor talán zavaró is lehet a sok ismerős.

Fejes: Az a zavaró, hogy mindenki ingyenjegyet akar tőlem. Olykor buli előtt tizenöt perccel is akad ilyen kérés. Szóval nincs semmilyen üzleti érdekeltségem a Campusban (nevet).

– Tamás Nándor –


A Tankcsapda is festett
Debrecen - Új főbejárattal, nagyobb fesztiválterülettel, minden eddiginél több programhelyszínnel és attrakcióval indult el a 2018-as Campus Fesztivál. Tavaly 105 ezer érdeklődőt vonzott a rendezvény, idén ez a szám is megdőlhet. 19 programhelyszín, 18 közérdekű helyszín, 30 attrakciós pont, tehá...

Debrecen - Tovább dübörög a nagyerdei bulisorozat, csütörtökön többek között olyan sztárokra szórakozhattak a fesztiválozók, mint a Sigma, Majka vagy a Halott Pénz. Nézz meg te is 20 nagyszerű fotót a Campus 1. napjáról! ...

Debrecen - Dánielfy Gergő neve a Dal által lett ismert országunkban. A debreceni srác immár saját bandával, a Dánielfy Gergő és az Utazókkal járja a fesztiválokat, és mindössze két hónap alatt egy lemezt is kiadtak. - Hajdu Ágnes | Hírek360.hu - [related-post post_id="3927004"] [relat...

Debrecen - Idén sem maradhatott a Campus Fesztivál Kowalsky meg a Vega-koncert nélkül. Jimmyt, az együttes basszusgitárosát kaptuk el egy gyors interjúra a backstage-ben. - Hajdu Ágnes | Hírek360.hu - Nézz körbe 360 fokban! A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a ba...

Debrecen - Ahogy már megszokhatták, idén is rengeteg fotóval, videóval, élő hangulatjelentéssel, interjúval és beszámolóval jelentkeztünk a debreceni Campus Fesztiválról. A buli négy napon keresztül tartott a Nagyerdőn. [liveticker name="campus-fesztival-2018"]