Helyi közélet

2016.12.15. 12:50

A legtöbb szeretetet ez az ünnep viszi a szívekbe

Hajdúdorog - A köztiszteletben álló pedagógus lobbantotta lángra az újabb fényt.

Hajdúdorog - A köztiszteletben álló pedagógus lobbantotta lángra az újabb fényt.

Advent ötödik hétvégéjén, vasárnap este ismét összegyűltek a városlakók a Vasvári Pál téren elhelyezett óriás adventi koszorúnál, hogy közösen lehessenek részesei az ünnepi készülődés szent időszakának. Mislovics Andrea koordinátor mutatta be a közönségnek Görögh Imrénét, a Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nevelési munkaközösség vezetőjét, aki lángra lobbantotta az adventi koszorú ötödik szál gyertyáját.

Görögh Imréné ünnepi köszöntőjében fontos üzenetként fogalmazta meg tanári hivatásának legnemesebb vonását, az évtizedek óta naponta megtapasztalt szívből jövő gyermeki szeretetet. A tanárnő hittel osztotta meg adventi gondolatait a hallgatósággal: „A karácsony ünnepe viszi a legtöbb szeretetet az emberi szívekbe. Születésünkkel életre szóló ajándékként magunkkal hoztuk a türelem, az önzetlenség, a hit, a remény és a szeretet képességét.”

A Móra iskola zenei tagozatának tanárai és énekes angyalkái ünnepi műsort adtak a gyertyagyújtás alatt. A szervezők ezúttal is szeretettel látták vendégül a megjelenteket a Móra Ferenc iskola konyhai dolgozói által készített, ízletes „mákos szívvel” és forró teával.

HBN–MA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában