Még nem nőtt túl nagyra a Campus Fesztivál

Akt.:
Brains koncerten a Pepsi Nagyszínpadnál
Brains koncerten a Pepsi Nagyszínpadnál - © Fotó: Matey István
Debrecen – Biztonságosabb, tisztább és a fák alatt bulizni nagy élmény – vallják a campusozók.


Percekig álltunk sorban, mire az egyik legnagyobb sztár közelébe férkőzhettünk. A rajongók karjainak fonódásából, és az ölelést megörökítendő mobilkamerák kereszttüzéből szakítottuk ki néhány szóra a Campus Fesztivál közismert békáját. Megtisztelő feladat – kezdte szerényen. – Bár az már engem is meglepett, amikor egy csapat lány úgy kívánt fotózkodni, hogy ketten az ölemben, egy a hátamon, egy pedig a nyakamban ül. Utóbbi kérését már nem tudtam teljesíteni – tette hozzá. Pedig edzett tánccal az Irie Maffián, valamint Majka és Curtiszen is.

Fotó: Molnár Péter Lencsevégre kaptuk a békát | Fotó: Molnár Péter ©

Kérdésünk nyomán a Campus Fesztivál jelképe elégedetten járatta körbe nagy szemeit „birodalmán”. Hiába gondolkodott, nem jutott eszébe semmi, ami ne tetszene neki e fesztiválon. Kiemelten dicsérte a készpénzmentességet, mert gyorsan fizethet.

Erőt adó dalok

Magyar Evelin szintén kedveli, hogy a művelet érintésnyire egyszerűsödött, és nem kell a készpénzre ügyelnie, az apróval babrálni. – Két éve voltam itt utoljára, jelentőset fejlődött a rendezvény. A zenei felhozatal remek és a helyszín is szerethető. Tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető és fák alatt bulizni igazán kellemes – hangoztatta. Számára, ami a buli előnye, az a hátránya is: sok a magyar, lépésenként ismerősbe botlik. – Öröm rég látott barátokkal találkozni, ugyanakkor felejthetetlen élményem a Sziget egyik napja, amire teljesen egyedül kimentem, és felszabadultan szórakoztam, megismerkedtem brazilokkal, írekkel. Ha egy percre a nagyszínpad mikrofonja mögé állhatna, azt üzenné a tömegnek: élvezzétek az életet, ki tudja meddig lehet. Menjetek el minden titeket érdeklő rendezvényre, szerezzetek élményeket! Rammsteinnel és Halott Pénzzel tudatnám még, hogy mennyi erőt adtak a dalaik a gyászomban.

Magyar Evelin | Fotó: Molnár Péter Magyar Evelin | Fotó: Molnár Péter ©

Mértékkel szabadon

Hasonló üzenetet fogalmazott meg egy szimpatikus, a programot pásztázó pár is, beleszőve a jelentősebb élettapasztalatukból adódó óvatosságra intést: „Mindenkinek sok boldogságot, jó bulizást. Tudni kell a határt!” Farkasné Pécsi Éva elsőként azonban, tinédzser gyermekének kívánt jó szórakozást, és édesanyjának mondott hálát. A hogy érzik magukat kérdésre, kacagva felelte: Ahhoz képest, hogy középkorúak vagyunk, jól! „A tömeg közepébe már nem kívánkozunk, de jó a hangulat, Wellhello, Majka és Quimby koncertjén voltunk.” Nem az első fesztiváljuk, szórakoztak már itt és Balaton Soundon is néhányszor, utóbbit túl sűrűnek ítélték. „A Campus sokkal tisztább, mint tavaly, kevesebb szemetet látok és a mosdók higiénikusabbak. Megnyugtató, hogy rengeteg a karszalagellenőr és a biztonsági őr. A kártyával viszont rossz tapasztalatom van, egy helyen több pénzt vontak le, és nem mindenhol lehetett beállítani a jattot.

Brigi, Melina és Panna (balról jobbra) innivalóra várt, érkezett is a hűsítő | Fotó: Molnár Péter Brigi, Melina és Panna (balról jobbra) innivalóra várt, érkezett is a hűsítő | Fotó: Molnár Péter ©

A gyermek áldás

Nagyságsorrendben üldögélt egy a Majka-koncerten megfáradt hölgykoszorú, Halott Pénzre várva. Barátnők, három lánnyal (Brigi 6, Melina 11, Panna 12 éves) és hamarosan befutott az innivalókkal egy édesapa is. Úgy vélik, a fesztivál lassan kinövi a helyszínt, aminek nem örülnének. A Campus most élhető, visszafogott fesztivál, nem hallani felőle komoly gondokat, mint a nagyobbakról, bátran elhozhatók a gyerekek, jó lenne, ha ez így maradna – mondták. Koczka Réka és Posta Erika a nagyszínpad mikrofonjába Amanda nevét kiáltanák. A tavaly velük tartó cimbora, áldott állapotban van, így otthon pihent.

A családias hangulat és élhető léptékű fesztivál mellett tették le a voksukat, Zámba László és Zsuzsa is, akik nagyobb baráti társasággal érkeztek.

HBN–HABE


Csaknem százezren buliztak a debreceni Nagyerdőben

Debrecen – Az idei Campus Fesztiválon megdőlt a tavalyi 85 ezres látogatottsági rekord, a vasárnap hajnalban véget ért négynapos rendezvényen összesen csaknem százezren buliztak a Nagyerdő fái alatt – összegezte a találkozó mérlegét a fesztivál igazgatója.


Véget ért a négynapos buli – A 10 legjobb fotó a Campus Fesztivál zárónapjáról

Debrecen – A 2016-os fesztiválra még elég sokáig emlékezni fogunk, de az utolsó nap valami különösen sikeredett. 10 fotó szombatról.