Még nem akarunk felébredni!

Turzó József úgy látja, Gera Zoltán (10) játékán sok fog múlni
Turzó József úgy látja, Gera Zoltán (10) játékán sok fog múlni - © Fotó: Clive Brunskill/Getty Images
Berettyóújfalu – Turzó József bízik benne, nem vasárnap láthatjuk utoljára az Eb-n a magyarokat.

A nyolcaddöntőkkel szombaton megkezdődik a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság egyenes kieséses szakasza. Mint ismert, a magyar válogatott is bejutott a legjobb 16 együttes közé, Bernd Storck tanítványai vasárnap 21 órától Belgiummal csapnak össze Toulouse-ban.

Magyar sikert!

A Napló kérésére az MVFC-Berettyóújfalu NB I.-es futsalcsapatának vezetőedzője, Turzó József mondta el, ő mit vár a magyaroktól a belgák ellen.
– Bár nagypályás focit csak ritkán nézek, most engem is a hatalmába kerített az Eb, már a selejtezőket is követtem, főként a remek magyar teljesítmény miatt. A feleségem szóvá is tette, hogy sokat ülök a tévé előtt. Bár reménykedett mindenki, de a realitás nem az volt, hogy így fognak szerepelni a honfitársaink – fogalmazott az újfaluiak mestere, aki arról is elmondta a véleményét, szerinte minek köszönhető ez a felemelkedés.

– Látszik, hogy hisznek magukban és a munkában. Motivált társaság lép pályára mérkőzésről mérkőzésre, hogy pozitívan állnak hozzá a dolgokhoz. A gólörömnél is például még a cserejátékosok is berohannak a pályára és ünnepelnek. Nagyon együtt van a csapat, fizikálisan, taktikailag és technikailag is felveszik a versenyt a többi gárdával – vélekedett a tréner.

És mit vár a belgákkal szemben? – Remélem, nem ez lesz az utolsó találkozónk, egy szoros, ki-ki meccset várok, mely magyar sikerrel zárul. A kontinenstorna előtt Belgiumot kiáltották ki a titkos esélyesnek, ehhez képest nem úgy muzsikálnak, ahogy sokan remélték. Kulcsfontosságú lesz, hogyan tudjuk kikapcsolni a belgák gyors játékosait, illetve hogy a mieink kulcsemberei mennyire lesznek frissek. Gera Zoli formája döntő lehet, remélem, Fiola Attila is pályára lép – osztotta meg lapunkkal Turzó, aki két éve a BL-főtáblára juttatta a Mezei-Villt.

– Nehéz lenne megjósolni, kik fogják játszani a döntőt. Kicsi a különbség az egyletek között, a napi formán sok múlik – mondta.

HBN–SZADÓ