Még nagyobb lendületet vennének

Bódi Ádám
Bódi Ádám - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A lokisták önbizalommal telve várhatják a szombati, újpesti összecsapást.

Vérbeli rangadó vár szombaton 15.30-tól (élőben: www.haon.hu) a DVSC-TEVA csapatára, a dobogó harmadik fokán álló debreceniek az őket egyetlen ponttal megelőző Újpesthez látogatnak. A piros-fehérek két játékosa, Holman Dávid és Bódi Ádám nemrég meghívót kapott Telkibe, ahol a válogatott bő keretével készültek vasárnaptól keddig. Utóbbi labdarúgóval a Storck-gárdánál eltöltött pár nap felidézésével kezdtük a beszélgetést.

Mindent elkövet

– Hétfőn délelőtt terheléses teszteket végeztünk, amelyből a kapitány és stábja felmérhette, ki milyen edzettségi állapotban van, illetve miben kell még javulnia az elkövetkezendő hónapokban. Intenzív tréningeken vettünk részt, gyakoroltunk pár taktikai elem és volt egy rövid egymás közötti játék is. Arra mindenképpen jó volt az edzőtábor, hogy ismét összerázódjon a társaság. Közeleg az Európa-bajnokság, szerencsésebb volt már most februárban ismét együtt gyakorolnia a csapatnak – összegezte Bódi a Telkiben eltöltött időszakot.

A középpályás a Hajdú-bihari Naplónak elmondta, nagy motivációt jelent számára, hogy bekerüljön a nyári Eb-keretbe és az is feldobta, hogy a Loki egyik nagy riválisa, a Videoton komoly pénzt fizetett volna érte, még ha az üzlet végül nem is jött létre. – A válogatottbeli szereplés lehetősége és az, hogy keresett futballistának számítok, nagy lökést adhat a pályafutásomnak. Előfordulhat persze, hogy végül mégsem jutok el a franciaországi kontinenstornára, de akkor is mindent elkövetek az utazás érdekében. Biztosan lesznek ingadozások a formámban, ám azon leszek, hogy ezek minél kisebbek legyenek – mondta a 25 éves játékos.

A győzelem a cél

Az újpestiek elleni derbiről az alábbiakat mondta Bódi Ádám: – Az tény, hogy az eddig legnehezebb meccsünk jön az idén. A lila-fehérek nagyon egyben vannak, Vignjevics összerakta a gárdát, szervezetten futballoznak és a Szusza-stadionban biztosan dominálni akarnak. Hogy mire képesek, azt jól mutatja a második helyük a tabellán és láthattuk például két hete a Videoton ellen, amikor legyőzték a fehérváriakat. Örültem neki, hogy a legutóbbi fordulóban ikszeltek az MTK-val, ez ugyanis azt jelenti, ha nyerünk, akkor megelőzzük őket a táblázaton. Ami minket illet, jól kezdtük a tavaszt, de ha nyernénk a fővárosban, az csak még nagyobb lendületet adna. Úgy vélem, egymásra találtunk a társakkal és megfelelő önbizalommal játszunk. Újpesten is a győzelem a célja a DVSC-nek, meglátjuk, mire megy a két csapat egymással. Egy rangadón alakulhat úgy is a helyzet, hogy örülhetünk az esetleges egy pontnak, de akár bosszankodhatunk is emiatt majd a végén.

HBN-TN