Még mindig várják a vizsgálat eredményét

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: HBN
Debrecen – A pedagógiai szakszolgálat az intézményhez utalt gyermekek mindössze 20-30 százalékát látja el a megyében – mondta Ágoston Tibor, a debreceni közgyűlés jobbikos képviselője a pártja kedden tartott sajtótájékoztatóján, amelynek témája a megyei pedagógia szakszolgálat tevékenysége volt.


Kulcsár Gergely országgyűlési képviselő szülői jelzésekre hivatkozva elmondta, hogy szeptembertől nem működik megfelelően a szakszolgálat, majd az intézményfenntartó központ megyei vezetője véleményéből idézett. Eszerint az intézmény pazarlóan működik, magas az utazási költség és emögött nincs tényleges feladatellátás. Mindennek okán még tavaly interpellált a parlamentben, minekután Rétvári Bence államtitkár vizsgálatot ígért. Ezt követően a szakszolgálat vezetőjét megerősítették pozíciójában és eltávolítottak egy szakszolgálati referenst.

Kérdés maradt, hogy milyen eredménnyel ért véget az államtitkár által beígért vizsgálat, továbbá sikerült-e törvény előírásainak megfelelő mederbe terelni a pedagógiai szakszolgálat tevékenységét.

HBN