Még mindig tart az avartüzek szezonja

Avartűz Komádiban
Avartűz Komádiban - © Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Kilenc avartűzből eredő káresethez vonultak kedden a tűzoltók.

Kedd hajnalban tűz ütött ki Debrecenben, egy Torockó utcai lakóház egyik szobájában. A debreceni hivatásos tűzoltók kiérkezésére a tüzet eloltották, ők utómunkálatokra avatkoztak be. Az eset során személyi sérülés nem történt, és lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Nagy területen avar égett tegnap délután Komádi külterületén, egy cég telephelyén. A tűz száraz raklapokra is továbbterjedt, és a nagy szél miatt épületet fenyegetett. Az oltásban a berettyóújfalui, a komádi és a szeghalmi tűzoltók vettek részt, akik két vízsugárral fékezték meg a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Fotó: katasztrófavédelem

Kedden a komádi önkormányzati tűzoltók két további avartűzesetnél avatkoztak be, a berettyóújfaluiak további egy esetnél. A Nyíradonyi Katasztrófavédelmi Őrs tűzoltói három alkalommal vonultak avartűzből eredő veszélyhelyzet elhárítására, a hajdúszoboszlói tűzoltók pedig kétszer vették fel a harcot hasonló eredetű lángokkal.

Elesett egy idős személy és nem tudott ajtót nyitni tegnap este Berettyóújfaluban, a Bajcsy-Zsilinszky utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók dugólétra segítségével az erkélyajtón keresztül hatoltak be, majd beengedték a mentőket, akik kórházba szállították a sérültet.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –