Még mindig nem működhet rendesen a ladányi piac

Akt.:
A piac építése
A piac építése - © Fotó: Derencsényi István, archív
Püspökladány – Elkészült és október 27-étől teljes egészében használhatnák is a ladányiak a felújított piacot. Hogy ez még sincs így, annak az az oka, hogy a piac használatba vételi engedélyét annak jogerőre emelkedése előtt – élve a törvény adta jogával – az egyik szomszéd megtámadta.

Amíg ennek vizsgálata le nem zárul, addig a kiszolgáló épületek nem használhatók. Mindössze a piacteret lakhatták be az árusok és a vásárlók. És hogy meddig tart ez az állapot? Azt egyelőre nem lehet tudni.

Hetekkel tolódhat

A piacot már régen szeretné korszerűsíteni az önkormányzat. Sikeres pályázat után ennek idén tavasszal jött el az ideje. Mint arról korábban már írtunk, a kivitelezési pályázatok körüli bonyodalmak miatt jelentősen csúszott a közösségi térként és városi piacként funkcionáló terület átadási határideje. Végül szeptember 15-én megtörtént az újjáépített városi Piac műszaki átadása és átvétele. Az önkormányzat megkérte az illetékes hivataltól a használatbavételi engedélyt, amelyet szeptember 30-án kiadtak azzal, hogy az érintettek a határozat kézhezvételétől számított 15 napon belül fellebbezést nyújthatnak be. Az önkormányzat tervei szerint a piac az új épületek használatával legkésőbb október 27-étől ismételten üzemelhetett volna. Ám az egyik érintett élt a fellebbezési jogával, így a teljes iratanyag a megyei kormányhivatalhoz került. Az önkormányzat álláspontja szerint a beadványban foglaltak nem megalapozottak, de ennek ellenére az új piac használatbavétele hetekkel tolódhat. Amíg az épületek használatbavételi engedélyével szemben indult fellebbezési eljárás le nem zárul, az építményeket nem lehet használni. A tér többi része a korábbi években megszokott módon városi piacként vehető igénybe.

HBN–KZS


Hamarosan nyit Püspökladány felújított piaca
Püspökladány – Az esős időben áldatlan állapotok uralkodnak az ideiglenesen a sportpályán kialakított városi piacon. Sár, víz, dagonya szinte mindenütt.


Címkék: ,hirdetés