Még mindig képben van a feljutás

A DEAC-DSI ifjú, 1991-es születésű fiú kosarasaiból álló gárdája – bár a fővárosi visszavágón kikapott – megőrzött 16 pontot a Debrecenben szerzett tetemes előnyéből a Budafok ellen, így bejutott az országos négyes döntőbe.

A tét nem kicsi: ha az első két hely valamelyikén végeznek a debreceni srácok, a DEKE II mellett újabb helyi együttes játszhat ősztől az NB I B-s bajnokságban.

Június 11. Budapest

Budafok Tripptip.hu/A – DEAC-DSI
86-76
(17-30, 25-15, 21-13, 23-18)

DEAC pontszerzői: Gál B. 18, Bajalinov K. 16/9, Licska J. 12/12, Damu D. 12/6, Szendrei J. 9, Kubicza N. 4, Szakács N. 3, Tóth D. 2. Edző: Nagy Ágoston.

Továbbjutott: DEAC-DSI 181-165-os összesítéssel

A huszonhat pontos előny, amit a párharc első összecsapásán kiharcoltak a debreceni fiatalok, elégnek bizonyult a visszavágón, így a DEAC-DSI csapata várhatja a feljutásról döntő négyes tornát. Igazából egy percig sem forgott komoly veszélyben Nagy Ágoston csapatának továbblépése.

A négyes fináléban az ellenfelek az alapszakaszból jól ismert Cegléd, a bivalyerős Győr, valamint a nyugati csoportmásodik Pécs gárdája lesznek. A fővárosi csapatoknak tehát idén nem termett babér a keresztjáték folyamán, így a keleti és a nyugati csoportból is két-két társaság pályázik a feljutó helyekre.

Az erőviszonyokat firtatva, lássuk, mit értek el korábban a debreceniek riválisai! Az NB II Nyugati csoportját megnyerő Győr az alapszakaszban két vereségét egyaránt idegenben gyűjtötte be, keretében szerepel Csaplár-Nagy Ervin, akit a kosárlabda barátoknak nem kell bemutatni – a bőven 210 centi feletti, rutinos center komoly erősítés lesz aktuális együttesének.

A Pécs négy vereséget is elszenvedett az alapszakaszban, a Győr gárdájától mindkét alkalommal kikapott. A Cegléd, a debreceniekkel azonos csoportban szerepelt és eggyel több győzelmének köszönhetően előzte meg a fiataljainkat (a DEAC-DSI 3 veresége mellett nekik csak 2 volt). Egymás elleni mérkőzéseiken mindkétszer a hazai csapat örülhetett, tehát nem mindegy, hogy ezúttal nem Debrecen rendezi a végső tornát.

A június 25-27. között sorra kerülő négyes döntő helyszíne ugyanis Cegléd lesz. A menetrend szerint pénteken (június 25.) a DEAC-DSI a Győrrel kezd, majd szombaton a hazaiakkal folytatja, végül vasárnap a Péccsel mérkőzik meg utoljára.

Az idei NB II-es kiírás egyértelműen erősebbnek tűnik, mint az előző volt, vagyis ez a négy gárda már egyaránt nagyon jónak számít, bármelyik odaérhet a két feljutó helyre.

Címkék: , , ,