Még mindig áll, ellenáll az épület

Nyugati kiskörút építését akadályozó ingatlan
Nyugati kiskörút építését akadályozó ingatlan - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Továbbra sem tudták lebontani a nyugati kiskörút második szakaszának építését akadályozó Török Bálint utcai házat.

Mint arról néhány napja beszámoltunk, a 13. szám (volt autószerelő műhely és lakóépület) kiürítése érdekében indított másodfokú per is lezárult. A bíróság kötelezte a volt tulajdonost a 30 napon belüli kiürítésre. A város 2011-ben 78 millió forint kártalanítást fizetett a volt gazdának.

A polgármesteri hivatal illetékese a jelenlegi jogi helyzetről azt közölte: a helyszíni ellenőrzés során megállapították, hogy a jogcím nélküli ingatlanhasználó az ingatlanból ugyan kiköltözött, de még mindig nem adta át azt az önkormányzatnak. Ilyen esetben külön birtokba adási eljárást kell lefolytatni, melyet a polgármesteri hivatal vagyonkezelési osztálya elvégez.

Jelenleg a közüzemi mérőórák tulajdonjoga sincs még átírva. A bontás megkezdésének pedig alapvető feltétele, hogy a közművekről (ivóvíz, gáz, áram, szennyvíz) le legyen kötve az épület. A bontást végző cég kiválasztása zajlik.

HBN-OCs


Fotók: Épül a nyugati kiskörút
Debrecen – A tervnek megfelelően halad a nyugati kiskörút építése. Eddig a munka 12 és fél százalékát végezték el.