Még mindig a Facebook-film vezeti az amerikai toplistát

Második hete vezeti a bevételi listát az észak-amerikai mozikban “A közösségi háló” (The Social Network) című film, ami a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg életét mutatja be.

A Jesse Eisenberg és Justin Timberlake főszereplésével készült mozi már a múlt heti bemutatójakor is 22,4 millió dollárt hozott, míg az eheti jegyeladások újabb 15,5 millió dolláros bevételhez juttatták a készítőket – jelentette az Exhibitor Relations piackutató vasárnap.

A második helyen nyitott az “Ilyen az élet” (Life As We Know It) című romantikus vígjáték, ami 14,6 millió dollárnyi hasznot hozott az első héten. Szintén friss bemutató a lista harmadik helyezettje, a “Secretariat” című mozi, ami 12,6 millió dollárt termelt és egy, a Triple Crown-t megnyerő versenylovat és gazdáját mutatja be.

Lecsúszott a dobogóról az “Őrzők legendája” (Legend of the Guardians), hétmilliós bevétellel, amit Wes Craven új horrorja, a “My Soul to Take” című film követ, 6,9 millió dolláros bevétellel. Utóbbinak egyébként szintén ezen a héten volt a premierje, megnyitva a Halloweenhoz időzített horrorfilm-bemutatók sorát.

Ben Affleck “Tolvajok városa” (The Town) című thrillere mostanra a hatodik helyre csúszott vissza, míg hetediken a Michael Douglas főszereplésével készült “Tőzsdecápák 2.: A pénz nem alszik” (Wall Street: Money Never Sleeps) című mozi áll. A lista utolsó három helyén a “Könnyű nőcske” (Easy A) című vígjáték, a Renee Zellweger főszereplésével készült “A 39-es ügy” (Case 39) című horror és a “Már megint te!” (You Again) című családi vígjáték osztozik, utóbbi Jamie Lee Curtis-szel és Sigourney Weaverrel a főszerepben.

Címkék: , ,