Még közelebb jönnek hozzánk a bankok

Még közelebb jönnek hozzánk a bankok
Budapest – A jövőben a digitális megoldások veszik át a szerepet a mindennapi bankolásban.

A nemzetközi példák alapján bármelyik banktól mobilon lehet igényelni a legolcsóbb személyi kölcsönt vagy más szolgáltatást. Az összehasonlíthatóság kulcsfontosságú, a BankRáció.hu elemzése szerint ugyanis egy szimpla személyi kölcsönnél több mint 500 ezer forint különbség lehet.

Bankfiók helyett

A technológiai fejlődés miatt a banki megoldások, szolgáltatások is átalakulnak a következő időszakban. A bankfiókok száma várhatóan csökkenni fog, és egyre többen a különböző eszközökről, mobilról, táblagépről, számítógépről intézik majd a pénzügyeiket. Az összehasonlíthatóság és az egyszerű választás kulcsfontosságú lesz. Az ügyfelek részéről az lesz az elvárás, hogy minél gyorsabban áttekinthessék a kínálatot és kiválaszthassák a legjobb konstrukciót, legyen szó bankszámláról, személyi kölcsönről vagy éppen lakáshitel-igénylésről.

Nem mindegy

„A magyar piacon még nincs meg az átjárhatóság, de a nemzetközi példák azt mutatják, hogy ez a jövőben megvalósulhat. Az Egyesült Királyságban van olyan rendszer, amely mobilról is elérhető, és az igénylők, ha megfelelnek a feltételeknek, akkor bármelyik bank személyi kölcsönét kérhetik akkor is, ha nem ott vezetik a számlájukat” – mondta Gergely Péter hitelszakértő. A portál 17 bank 1,5 millió forintos 5 éves futamidejű személyi kölcsönét hasonlította össze, és kiderült, hogy a legjobb feltételekkel igényelhető kölcsönnél a teljes visszafizetendő összeg 500 ezer forinttal alacsonyabb lesz, mint a legdrágábbnál.

HBN

Címkék: ,