Még korszerűbben oktatnak az elsősegélyről megyénkben

Még korszerűbben oktatnak az elsősegélyről megyénkben
© Fotó: Magyar Vöröskereszt
Debrecen – Mellény, amivel gyakorolható, hogyan mentsük meg azt, aki félrenyelt és fuldoklik; újraélesztés tanulásához csecsemő- és kisgyermek-AMBU: ezekkel és más 21. századi szintű eszközökkel gyarapodott a Vöröskereszt oktatási központja megyénkben.

Új, korszerű eszközökkel tanulhatják nyártól a közúti és a munkahelyi elsősegélynyújtást a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Oktatási és Vizsgaközpontjában a járművezetésre készülők és az érdeklődők. Az oktatók a legkorszerűbb ismereteket ezen túl a legkorszerűbb technikával tudják átadni. Például, olyan – az újraélesztés gyakorlására szolgáló – AMBU-bábuval, ami számítógépen mutatja, hatékonyan nyomja-e a mellkast a tanuló, és megfelelő e a befújás. Szintén új az a mellény, amelyen gyakorolható, mit kell tenni, ha félrenyelt valaki a környezetünkben; aki felveszi, azon még a Heimlich-féle műfogás is élethűen kipróbálható.

Gyakorlásra gyártott külső félautomata defibrillátorral is felkészülhetnek az éles helyzetekre a résztvevők, és csecsemő- és kisded-AMBU-n is tanulhatnak újraélesztést.

Nyári szünetben

Diákoknak minden évben ajánlják az oktatók és a vöröskeresztes szervezők, hogy használják ki a nyári szünetet. Szerezzék meg a jogosítványhoz szükséges közúti járművezetői tanúsítványt, amikor van szabad idejük.

A tanfolyamra online ezen a linken, telefonon (52/316-330, 52/316-679), a vizsgakozpont@voroskereszt.hu e-mail címen, és személyesen a megyei Vizsgaközpontban (4025 Debrecen, Hatvan utca 37.) jelentkezhetnek az érdeklődők.

– Piros Éva –