Még keresik a szökött rabokat

Még nem mentek vissza a börtönbe és a rendőrség még mindig keresi azt a húsz rabot, akiknek hétfőn éjfélig kellett volna jelentkezniük az Állampusztai Börtönben, hogy szabadságuk után folytassák a büntetésük letöltését – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Mihályné Bornemissza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A keresett férfiak kisebb bűncselekmények miatt vannak börtönben, vagy azért, mert a rájuk szabott pénzbüntetést nem fizették ki, hanem leülik. Ezért a szabályok szerint választásokkor haza kell őket engedni. Ezt az húsz rabot is szavazni engedték haza október 1-jén és október 4-én éjfélig kellett volna visszaérkezniük a börtönbe. Ők azonban még mind a mai napig nem jelentkeztek, hogy folytassák a rájuk szabott büntetés leülését.

A szökött rabok kis súlyú bűncselekményeket követtek el

 

A szóvivő elmondta, mivel a szökött rabok kis súlyú bűncselekményeket követtek el, ezért hiába nem mentek vissza a börtönbe, nem súlyosbítják a büntetésüket. A rendőrség azonban továbbra is körözi őket és le kell tölteniük a hátralévő börtönbüntetést.