Meg kell tenni mindent

Lázár Pál
Lázár Pál - © Fotó: HBN
Debrecen – Bár a Vidi van kedvezőbb helyzetben, a Loki megpróbálja kivívni a továbbjutást a Ligakupában.

– Bármelyik csapat nehezen élte volna meg, ha három tizenegyest ítélnek ellene. Még egymást követő három meccsen egy-egy büntetőt kapni sem mindennapos dolog, nem hogy egyetlen kilencven perc alatt, emiatt nyilván bosszúsak voltunk – utalt a Videoton elleni Ligakupa-negyeddöntő első mérkőzésére a DVSC-TEVA válogatott védője, Lázár Pál. Mint ismert, az odavágót a székesfehérváriak nyerték meg a Nagyerdei Stadionban úgy, hogy mindhárom góljuk tizenegyesből született, azaz finoman fogalmazva sem fújt hazai pályát Andó-Szabó Sándor játékvezető.

Megfelelő lesz a hozzáállás

A két csapat párharca szerdán 17.30-kor (élőben: www.haon.hu) folytatódik a Sóstói Stadionban, a visszavágót tehát a vendéglátók várhatják kedvezőbb helyzetből, de talán még nem lefutott a vetélkedés.

– Úgy kell pályára lépnünk, hogy amennyiben lehetőségünk adódik, azt ki kell használnunk. A Videoton erős csapat, ők vannak előnyben és hazai pályán játszhatnak. Ám megpróbálunk minél több gólt rúgni és nem kapni egyet sem, csak ezzel a hozzáállással lehet kifutni a gyepre – vélekedett az egykor fehérvári jobbhátvéd.

Elvileg a hazaiak kontrákra is játszhatnának, de nehéz elképzelni, hogy a bajnoki cím fő esélyese csupán védekezni akarna. Ezt támasztják alá Mirko Ivanovszki szavai is a vidi.hu-n: – Az egygólos előny tudatában és amiatt, hogy 3 gólt is szereztünk idegenben, nem kényelmesedhetünk el, mindent bele kell adnunk, hogy sikeresek legyünk. Nem fogunk döntetlenre játszani, szerdán is győzni akarunk.

HBN-TN