Még jobb „szeme” lesz jövőre az iPhone-oknak

Akt.:
Még jobb „szeme” lesz jövőre az iPhone-oknak
© Fotó: Pixabay
USA – Találtak egy olyan gyártót, aki képes tartani a tempót az amerikai megacéggel.

Senki sem vitatja, hogy a nem épp eget verő pixel­szám ellenére ne volnának egyre jobbak az iPhone-­ok kamerái. Az igazán nagy változás állítólag jövőre várható. Egy, a mostaniaknál lényegesen jobb iPhone-kamerán dolgozhat az Apple, olyanon, amelyik 12 MP-esnél nagyobb lenne. A modulokat a tajvani Taichungban gyártaná a Largan Precision.

Tajvani gyártó

A DigiTimes időszerű beszámolója szerint azért esett az Apple választása erre a cégre, mert jelenleg az egyetlen olyan okostelefonkamera-lencse gyártó, aki tartani tudja a tempót az Apple szükségletével. A tajvani cég új gyárában havi 600 millió modul készülhet, ami egyébként a hatszorosa a mostani gyártási kapacitásának. A termelés októberben indulna, bár ezt a Largan részéről nem erősítették meg.

Kettős kamerával

Az, hogy a jelentés 12 MP-esnél nagyobb felbontásról ír, arról is árulkodik, hogy az Apple egy nagyobb frissítést szán 2018-as modelljeinek. (Jelenleg a legújabb generációs iPhone-ok hátoldali kamerája 12 MP-es, az előlapi modul pedig 7 MP-es.) Valószínűnek látszik, hogy az új modulok csak a jövő évi iPhone-okba kerülnek be, és bár a jubileumi iPhone egy továbbfejlesztett kettős kamerát kap, a megapixelszám növekedésére még egy kicsit várnunk kell.

– hvg.hu –