Még jó darabig el kell kerülni a Csapó utcát

Még jó darabig el kell kerülni a Csapó utcát
© Fotó: Matey István
Debrecen – Halaszthatatlan cseréről nem kellett lemondani pénzhiány miatt a belvárosban, közölték.

Pünkösdhétfő, azaz május 16. előtt nem várható, hogy újra megnyitják a járművek előtt a Csapó utca lezárt szakaszát; az egyik legforgalmasabb debreceni utcán hétfőn volt komoly, sok-sok háztartás vízellátását órákra befolyásoló csőtörés, ami miatt több busz és troli útvonala is megváltozott. A Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója közleményében leszögezte: az üzemeltetésükben lévő rendszer műszaki állapota jónak mondható, karbantartása, javítása, felújítása a szolgáltatási ágazatot sújtó jelentős gazdasági terhek ellenére az elmúlt évekhez viszonyítva nem romlott. Ányos József azzal nyugtatott, hogy a belvárosban jelenleg nincs olyan vízi közmű, aminek halaszthatatlan cseréje pénzhiány miatt hiúsult volna meg.

Csütörtökön megérkezett Németországból az a polietilén cső, amivel a hétfői Csapó utcai csőtörésben megsérült szakaszt pótolják, a szoros határidők miatt még aznap késő este beépítették, pénteken pedig a sérült vezetékszakasz mosatásával, fertőtlenítésével, és az ezt követő feltöltésével folytatódtak a munkálatok – közölte Ányos József, a Debreceni Vízmű vezérigazgatója. Nyomáspróbát tartottak, s miután az sikeres volt, tehát nem szivárgott, elkezdődhetett a gödör réteges feltöltése. A vízmű közösségi oldaláról az is kiderül, hogy munka közben eltört az árok falánál a szomszédos épületbe futó szennyvízvezeték, ez azonban komoly fennakadást nem okozott, mivel a csatornaművek szakemberei hamar cserélték a vezetéket.

Ezzel együtt szombaton tovább bontják a közműalagutat, erre azért van szükség, hogy az instabil vasbetonszerkezet eltávolíthassák. A tervek szerint vasárnap kezdődhet meg a keresztező közművezetékek, kábelek cseréje (ahol szükséges), védelembe helyezése. A feszített munkatempóban is várhatóan Pünkösdre készülhet el az új útalap.

HBN
hirdetés